Νέα μόδα: Κατευθείαν στον καναπέ με το αυτοκίνητο!

Νέα μόδα: Κατευθείαν στον καναπέ με το αυτοκίνητο!

Τι ζητάνε οι κάτοικοι των προαστείων της Πολωνίας;

Οι κάτοικοι των προαστείων της Πολωνίας, δεν μπορούν να κινηθούν χωρίς αυτοκίνητο, οπότε κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας χρειάζεται το δικό του όχημα. Άλλο ένα συχνό φαινόμενο είναι οι κακιές καιρικές συνθήκες. Στη μονοκατοικία Autofamily, λοιπόν, το πρωτότυπο οίκημα που έχτισαν οι αρχιτέκτονες της εταιρείας kwk promes, εφαρμόστηκε κάτι που ίσως γίνεται για πρώτη φορά: τα μέλη της οικογένειας φτάνουν στο καθιστικό με τα αυτοκίνητα και όχι περπατώντας.

Έκτοτε αυτό το αρχιτεκτονικό στυλ έγινε must και σχεδόν κάθε νεόκτιστο σπίτι θέλει τα γκαράζ τοποθετούνται σε ξεχωριστό χώρο, συνήθως κάτω από τους κατοικήσιμους χώρους, έτσι όσοι μένουν στο σπίτι, αλλά και οι επισκέπτες δεν μπαίνουν μέσα από την είσοδο, αλλά από την πόρτα του γκαράζ μέσω μίας σήραγγας μέρος του εσωτερικού σχεδίου, η οποία στο Autofamily εκτελεί χρέη πινακοθήκης, καθώς εκεί εκθέτει τα έργα τέχνης που έχει στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης. Ακόμη και το αυτοκίνητο γίνεται πλέον αναπόσπαστο μέρος της κύριας κατοικίας.

Τέλος, στο συγκεκριμένο σπίτι ο κήπος βρίσκεται ένα επίπεδο πιο ψηλά από την είσοδο, στο ύψος του δρόμου, από τον οποίο διερχόμενοι οι ένοικοι μπορούν να μπούνε κατευθείαν στα δωμάτιά τους.

Διαβάστε ακόμη:
Ένα σπίτι... φούσκα που πάει παντού!

Στο σπίτι της Sarah Jessica Parker (φωτό)

Μετατρέποντας έναν αχυρώνα σε παλάτι!