Δείτε το παραμυθένιο σπίτι που έζησαν η Coco Chanel και ο Δούκας του Westminster

Δείτε το παραμυθένιο σπίτι που έζησαν η Coco Chanel και ο Δούκας του Westminster

Ένα ρομαντικό παλάτι με θέα στη Μεσόγειο

Tη δεκαετία του 1920 η Coco Chanel ερωτεύτηκε το Δούκα του Westminster με τον οποίο έζησε το απόλυτο ειδύλλιο. Εκείνη την περίοδο της χάρισε ένα οικόπεδο 43.000 τμ. στο Roquebrune-Cap-Martin στη γαλλική Ριβιέρα, λίγα χιλιόμετρα απ' το Monte Karlo. Της επέτρεψε να το διακοσμήσει όπως εκείνη επιθυμούσε. Εκεί η απόλυτη γαλλική εικόνα μόδας του 20ου αιώνα, το σπίτι της Coco Chanel διατίθεται προς πώληση. Το οίκημα αυτό είναι διαπραγματεύσιμο σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές ακινήτων και κοστίζει 40 εκατ. € ή 90 εκατ. $ . Εκεί έζησαν από το 1929 έως το 1953.

Η ποιότητα του κτηρίου και η επίπλωση δικαιολογούν το κόστος του για το οποίο όμως υπολογίζεται ότι πρέπαι να δαπανηθεί 1$ εκατομμύριο σε επισκευές. Δεν το έχει αγγίξει κανείς εδώ και πάνω από 40 χρόνια. Το σπίτι είναι 4 όροφο, διαθέτει 7 τεράστια υπνοδωμάτια και μπάνια ενώ οι κήποι με τις ελιές, τις ακακίες και τους υάκινθους μας συγκλονίζουν. Άλλο ε΄να μεγάλο συν είναι η μαγευτική θέα του σπιτιού προς τη Μεσόγειο πάνω από το βουνό. Σε αυτό το σπίτι έχουν μέινει οι Field Marshal Bernard Montgomery, Δούκας του Windsor, Noel Coward, Αριστοτέλης Onassis, Greta Garbo, Rose Kennedy, όπως και οι Graham Sutherland, ο πρίγκηπας Rainier με την πριγκίπισσα Grace, ο Konrad Adenauer, ο Anthony Eden, και ο Paul Reynaud.

Λέγεται επίσης ότι ο Δούκας έχει κρύψει ένα τεράστιο ακαθάριστο σμαράγδι σ' ένα από τα δέντρα που στολίζουν τον κήπο. Η πέτρα δεν βρέθηκε ποτέ ...

Διαβάστε ακόμη:

Δείτε το σπίτι-καμπύλη με τις περσίδες

Πολυτελές εξοχικό: Σαν κουτί πάνω στα βράχια