Κρεβατοκάμαρα και feng shui: Πώς να ξαναβρούμε την ισορροπία μας!

Κρεβατοκάμαρα και feng shui: Πώς να ξαναβρούμε την ισορροπία μας!

Η Ειρήνη Σπανέλη μας βοηθά να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας

Το υπνοδωμάτιο μας έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Μερικοί κανόνες με βάση το feng shui θα μας βοηθήσουν να κοιμόμαστε καλύτερα και να γεμίζουμε τις μπαταρίες μας. Πρώτο μέλημα μας είναι η καθαριότητα και η τάξη. Η ενέργεια πρέπει να ρέει ήρεμα και να ανανεώνεται συχνά για να μην λιμνάζει. Αυτό το πετυχαίνουμε αερίζοντας και καθαρίζοντας συχνά το δωμάτιο. Τα πολλά αντικείμενα δεν βοηθούν την ενέργεια να κυλά ήρεμα. Ένα ακατάστατο δωμάτιο δεν μας βοηθά στο να αδειάσουμε το μυαλό μας και να κοιμηθούμε με ηρεμία. Αντίθετα μας θυμίζει τις δουλειές που πρέπει να γίνουν και αυτό μας δημιουργεί άγχος.

Κρύψτε τα ασιδέρωτα ρούχα στη ντουλάπα μαζί με την σιδερώστρα. Προφυλάξτε το χώρο αυτό από φίλους και συγγενείς. Είναι ο προσωπικός μας χώρος και πρέπει να τον προφυλάσσουμε από ανεπιθύμητες ενέργειες διαφόρων προσώπων. Μην αφήνετε να εισχωρούν στο δωμάτιο σας άνθρωποι που πιστεύετε ότι δεν έχουν καλή ενέργεια. Αν κάποιος παρά τις προσπάθειες σας μπει, τότε λιβανίστε και αερίστε το χώρο. Ο καθρέφτης δεν πρέπει να καθρεφτίζει το κρεβάτι σας. Με αυτόν τον τρόπο η ενέργεια που θέλετε να απορροφήσετε την νύχτα γυρίζει πίσω, με αποτέλεσμα να ξυπνάτε κουρασμένοι ή να βλέπετε συχνά άσχημα όνειρα. Μια καλή λύση είναι ο ολόσωμος καθρέφτης στο εσωτερικό φύλο της ντουλάπας.

Κάθε πρωί που σηκώνεστε από το κρεβάτι, αερίζετε (έστω και για λίγα λεπτά) το χώρο και στρώνετε το κρεβάτι σας. Ο χώρος πρέπει να μένει καθαρός και τακτοποιημένος. Πρέπει να προσέξουμε επίσης το χρώμα στους τοίχους. Σκεπτόμενοι το συγκεκριμένο χώρο και με αφετηρία αυτό διαλέγουμε τα χρώματα. Δεν κοιτάμε μόνο αυτό που μας αρέσει αλλά και τι ταιριάζει σε μία κρεβατοκάμαρα. Π.χ. μπορεί το χρώμα που μας αρέσει πολύ να είναι το έντονο πορτοκαλί, σκεφτείτε όμως πόσο χαλαρωτικό μπορεί να είναι ένα τέτοιο έντονο χρώμα; Διαλέγουμε παλ και μαλακά χρώματα. Ροζ, σομόν, απαλό πράσινο, λιλά, μπεζ κ.τ.λ.

Το καλύτερο πάτωμα που μπορούμε να διαλέξουμε για το υπνοδωμάτιο είναι το ξύλο γιατί έχει την δυνατότητα να μας γειώνει και να μας χαλαρώνει. Για αυτό πριν ξαπλώσουμε μπορούμε να περπατήσουμε ξυπόλυτοι για λίγο ώστε να φύγει από πάνω μας όλο το στρες. Ελπίζω να σας ξεμπέρδεψα λίγο. Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές και θα δείτε σίγουρα τις πρώτες αλλαγές να συμβαίνουν στη ζωή σας.

Διαβάστε ακόμη:

Έρωτας και feng shui: Ας κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη!

Είστε σε αναζήτηση εργασίας; Μπορούμε να βοηθήσουμε!