Κοιμήσου… στα πούπουλα: Εξασφάλισε έναν άνετο ύπνο με 3 απλές προϋποθέσεις

Κοιμήσου… στα πούπουλα: Εξασφάλισε έναν άνετο ύπνο με 3 απλές προϋποθέσεις

Επένδυσε στα σωστά… «εργαλεία» ύπνου!

Ένα τέλειο, από όλες τις απόψεις, κρεβάτι αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους... πόλους έλξης, αφού στη θέα του το μοναδικό που μπορεί να σκεφτεί κανείς, είναι να μπει κάτω από τα σκεπάσματα, να κλείσει τα μάτια και να ξεκουραστεί ουσιαστικά. Ωστόσο, πόσες φορές ξυπνάς με πόνους στη μέση, τον αυχένα ή το κεφάλι σου; Για πολλούς, ίσως, να αποτελεί ένα γνώριμο φαινόμενο, αφού δεν συνηθίζουν να δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα... αξεσουάρ του ύπνου.


Για να σταματήσεις λοιπόν, να ξυπνάς και να νιώθεις πως μάλλον τόσες ώρες... έσκαβες, δες πως μπορείς να εξασφαλίσεις τις καταλληλότερες συνθήκες που θα μετατρέψουν το κρεβάτι σου στον... τελειότερο προορισμό για τα βράδια σου. Δες τα παρακάτω και μάθε πώς να επιλέξεις το σωστό στρώμα, τα μαξιλάρια αλλά και τα σεντόνια που θα σε βοηθήσουν να δημιουργήσεις αυτό το ζεστό και άνετο περιβάλλον που έχεις ονειρευτεί και θα σε ξεκουράσει πραγματικά.


1.Σωστά μαξιλάρια
H επιλογή του κατάλληλου μαξιλαριού θα σε βοηθήσει στην ευθυγράμμιση του κεφαλιού και του αυχένα σου, απαραίτητη προϋπόθεση για έναν σωστό ύπνο. Επένδυσε σε, σωστά για το κεφάλι σου και τον τρόπο που κοιμάσαι, μαξιλάρια και συντήρησέ τα σωστά, ώστε να παρατείνεις το χρόνο ζωής τους. Όσον αφορά στην επιλογή του είδους του μαξιλαριού, αν κοιμάσαι στο πλάι σίγουρα θα χρειάζεσαι μια πιο σταθερή στήριξη, επομένως και ένα πιο σκληρό υλικό. Αντιθέτως, αν κοιμάσαι μπρούμυτα θα χρειαστείς ένα πολύ πιο μαλακό μαξιλάρι. Τέλος, για την καλύτερη συντήρησή τους, φρόντισε να τοποθετείς πάντα μαξιλαροθήκες και να τις πλένεις συχνά, ώστε τα μαξιλάρια σου να χρειάζονται λιγότερο και σπανιότερο πλύσιμο.


2.Κατάλληλο στρώμα
Οι εξελίξεις, πάνω στο θέμα του ύπνου, έχουν δημιουργήσει περισσότερες επιλογές από ποτέ όσον αφορά στα στρώματα, αφού κάθε τύπος μπορεί να προσφέρει διαφορετική αίσθηση που μπορεί να ταιριάζει απόλυτη σε κάθε σώμα. Ωστόσο, να θυμάσαι πως κάθε στρώμα έχει σχεδιαστεί για να εφαρμόζει ιδανικά πάνω σε ένα συγκεκριμένο κρεβάτι. Οπότε, αν αγοράσεις ένα στρώμα ξεχωριστά σίγουρα, ξαπλώνοντας στο σπίτι σου, θα αισθανθείς διαφορετικά από ότι στο κατάστημα. Βασική προϋπόθεση για την επιλογή σου στο στρώμα θα πρέπει να είναι οι θάλαμοι αέρα που το κάνουν να προσαρμόζεται ανάλογα με το βάρος και να παρέχει το σωστό ποσοστό στήριξης σε κάθε πλευρά. Τέλος, φρόντισε για την καλύτερη υγιεινή του, σκουπίζοντάς το τακτικά με την ηλεκτρική σκούπα, αφού η θερμότητα του σώματος και η υγρασία το μετατρέπουν σε... καταφύγιο ακάρεων σκόνης και μικροοργανισμών.


3.Επιλογή υφασμάτων σεντονιών
Μήπως η ευρεία γκάμα που υπάρχει στις επιλογές υφασμάτων και σχεδίων στα σεντόνια, σε μπερδεύει με αποτέλεσμα να μην ξέρεις τι να αγοράσεις; Αν ναι, είναι απόλυτα κατανοητό αφού αυτή η μεγάλη ποικιλία είναι πολλές φορές χαοτική. Για να ξέρεις τι ακριβώς ψάχνεις και να έχεις έναν πιο ξεκάθαρο στόχο την επόμενη φορά που θα κάνεις τις αγορές σου, ακολούθησε τις παρακάτω προϋποθέσεις:


-Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στον τύπο του υφάσματος που είναι φτιαγμένα τα σεντόνια. Προτίμησε κυρίως υφάσματα που προέρχονται 100% από φυσικές ίνες, αφού επιτρέπουν στο σώμα σου να αναπνέει κατά τη διάρκεια του ύπνου και αντέχουν περισσότερο στο χρόνο.


-Ο τρόπος κατασκευής ενός σεντονιού είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας. Κάποια υφάσματα, λόγω του τρόπου κατασκευής τους, έχουν ένα καθαρότερο φινίρισμα, κάποια είδη βαμβακερών μια πιο ρευστή και σατινέ υφή, ενώ κάποια άλλα είναι ιδανικά για χειμερινή χρήση. Διάλεξε αυτό που θα ταιριάζει σε αυτό που ψάχνεις.

Διαβάστε ακόμη:

Το μυστικό που θα σας γλιτώσει χρήματα στην κουζίνα

Χαλασμένο φερμουάρ; Φτιάξτε το πανεύκολα σε 4 λεπτά (video)