Pain no more: 4 συμβουλές για να είστε άνετες με τα ψηλοτάκουνά σας

Γωγώ Φούντα
Pain no more: 4 συμβουλές για να είστε άνετες με τα ψηλοτάκουνά σας

Μέρες χαράς, ας μην ασχολούμαστε με τον πόνο των κάτω άκρων

Koρίτσια μου όμορφα και γλυκά, βρισκόμαστε στην καρδιά των Χριστουγέννων, κάτι που σημαίνει, ότι ειδικά εμείς λίγο πιο εντυπωσιακά και λίγο πιο επίσημα θα ντυθούμε. Όχι ότι μας αναγκάζει κανείς, αλλά όπως και να το κάνουμε είναι στη φύση μας να θέλουμε να δείχνουμε και να αισθανόμαστε όμορφες. Πάρτι, γιορτές, ρεβεγιόν, όλα απαιτούν ένα καλύτερο ντύσιμο και φυσικά ψηλοτάκουνα παπούτσια! Και τι γίνεται όταν δεν είστε μοντέλο, που σημαίνει ότι δεν έχετε συνηθίσει να περπατάτε με 12ποντα, και κάθε φορά βιώνετε έναν μικρό εφιάλτη; Μη στενοχωριέστε, και παρακάτω σας έχουμε κάποια πολύ απλά κόλπα, για να μετριάσετε τον πόνο.

1. Αποφύγετε τα στιλέτο, όσο κι αν ξέρουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο σέξι και θηλυκό από αυτά. Να σας θυμίσουμε όμως ότι δεν είστε star του Hollywood κάτι που σημαίνει ότι καλύτερα το τακουνάκι σας να είναι λίγο πιο χοντρό, και λιγότερο... φλογερό, από τα να τρώτε την μία τούμπα μετά την άλλη, ή να τρέχετε στο ΚΑΤ με κατάγματα. Καλώς ή κακώς θα πρέπει να κάνετε τις επιλογές σας.

2. Κάτι άλλο πολύ σημαντικό, είναι και το σχήμα του παπουτσιού. Θα έχετε παρατηρήσει υποθέτουμε, ότι όσο πιο καλυμμένη είναι η περιοχή του κουντεπιέ, τόσο πιο εύκολο είναι να περπατήσεις με ένα παπούτσι. Δεν είναι μάλιστα τυχαίο, ότι τα πιο άβολα είναι οι γόβες, και γενικά οτιδήποτε αφήνει ακάλυπτο το μεγαλύτερο μέρος του ποδιού. Οπότε, όσο σέξι κι αν είναι να φαίνεται μεγάλο μέρος δέρματος, και όσο κι αν κολακεύει αυτό το πόδι, είναι στη διακριτική σας ευχέρεια αν θα προτιμήσετε να είστε άνετες, ή σέξι και πονεμένες.

3. Υποθέτουμε έχετε δει διαφημίσεις για όλα αυτά τα ειδικά που τοποθετούνται στο εσωτερικό των ψηλοτάκουνων παπουτσιών, προκειμένου το πέλμα να μην έρχεται σε άμεση επαφή με το σκληρό δέρμα αλλά με έναν ειδικό πάτο! Ξέρετε κάτι; Όλα αυτά όντως δουλεύουν και ανακουφίζουν. Πάρτε το και με τη λογική: Πόσο χειρότερα να τα κάνουν τα πράγματα;

4. Και κάτι τελευταίο: Μπορεί τα λεπτοκαμωμένα παπούτσια να είναι αισθητά πιο σέξι και εντυπωσιακά, αλλά μην υποτιμάτε τη γνωστή φιάπα όσο κι αν δεν σας κάνει στο μάτι. Πάρτε το πρακτικά: Και πιο άνετα περπατάτε, και ψηλότερη δείχνετε. Οπότε γιατί δεν της δίνετε μία ευκαιρία;

Διαβάστε ακόμη:

Φέτος τα Χριστούγεννα τυλίξτε τα δώρα σας όπως οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας

6 εναλλακτικοί (και οικονομικοί τρόποι) για να διατηρήσετε το υπνοδωμάτιό σας ζεστό

4 απίστευτα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο φούρνο μικροκυμάτων!