Καλεσμένοι στο σπίτι; 6 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν χτυπήσει το κουδούνι

Ερμιόνη Σαρρή
Καλεσμένοι στο σπίτι; 6 πράγματα που πρέπει να κάνεις πριν χτυπήσει το κουδούνι

Όλοι θα σε θαυμάσουν για το πόσο καλή νοικοκυρά είσαι

Όλα (ή σχεδόν όλα) είναι έτοιμα για να υποδεχτείς τους φίλους σου μέσα στις επόμενες ημέρες. Έχεις ψωνίσει ό,τι χρειάζεσαι, οι σελίδες του τσελεμεντέ είναι τσακισμένες στα φαγητά που θα μαγειρέψεις και έχεις ήδη βρει τι θα βάλεις. Όλα καλά μέχρι εδώ, αλλά όσο προετοιμασμένες μπορεί να είμαστε πάντα την τελευταίο ώρα πριν έρθουν οι καλεσμένοι μας βρισκόμαστε σε μία σύγχυση και πανικό για το αν είναι όλα στην εντέλεια. Κοιτάμε το μπάνιο, τις κρεβατοκάμαρες και γενικώς προσπαθούμε να συμμαζέψουμε το χώρο. Τι σου θυμίσαμε τώρα ,ε; Για αυτό, λοιπόν, σου φτιάξαμε τη δική σου λίστα που καλό θα ήταν να την κολλήσεις σε ένα εμφανές σημείο της κουζίνας σου και λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι να έχεις σιγουρευτεί πως τα έχεις τηρήσει βήμα προς βήμα:


-Κρύψε ό,τι εύθραυστο και αγαπημένο υπάρχει στο χώρο που θα κυκλοφορούν οι καλεσμένοι σου και απέφυγε τις δυσάρεστες εκπλήξεις. Είτε σε τιμήσουν κάποια μικρά παιδιά είτε και τα πιο μεγάλα (γιατί όλοι καταβάθος παιδιά στη ψυχή είμαστε), τα ατυχήματα είναι πιθανά και εσύ δεν το θες. Κρίμα είναι να σπάσει το τασάκι που αγόρασες από το τελευταίο σου ταξίδι.

- Έλεγξε τους κάδους των απορριμμάτων, ώστε να είναι καθαροί και γλίτωσε από δυσάρεστες μυρωδιές. Μη ξεχνάς κιόλας πως με τόσο κόσμο καλό θα ήταν να μην τρέχεις να αδειάζεις τα σκουπίδια στη μέση της βραδιάς.

- Φρόντισε να είναι έτοιμος ο χώρος που θα αφήσουν τα παλτό/ μπουφάν τους για να μην ψάχνεις την τελευταία στιγμή δωμάτιο. Αν, λοιπόν σκοπεύεις να γεμίσεις το κρεβάτι σου με τα αξεσουάρ των καλεσμένων σου, καλό θα ήταν να απλώσεις ένα απλώσεις ένα σεντόνι πάνω από την παπλοματοθήκη και να αποτρέψεις τα μικρόβια από το να κάνουν βόλτες στο... κρεβάτι σου. Αν κάτι τέτοιο σου φαίνεται χρονοβόρο, θυμήσου να την αλλάξεις μετά το τέλος του πάρτι.

- Ετοίμασε πιάτα, ποτήρια και μαχαιροπίρουνα και σιγουρέψου πως είναι αρκετά για όλους. Επίσης, άφησε έναν άδειο χώρο στον πάγκο της κουζίνας για να αφήσουν όλοι τους τα πιάτα τους μετά το δείπνο. Πόσες φορές άλλωστε δεν έχεις πανικοβληθεί βλέποντας το νεροχύτη σου σε μία κατάσταση που δεν ξέρεις από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Το τρικ αυτό θα αφήσει άδειο το συγκεκριμένο χώρο και θα αποφύγεις τον πανικό στην κουζίνα.

- Κάνε ένα γρήγορο σκούπισμα και δείξε ιδιαίτερη προσοχή στις γωνίες(εκεί μαζεύεται σχεδόν όλη η σκόνη). Δε χρειάζεται να βγάλεις την ηλεκτρική και να χάσεις πολύτιμο χρόνο, αφού με υπάρχουν ειδικά πανάκια που μαζεύουν τη σκόνη σε χρόνο...dt και κάνουν το σπίτι σου να λάμπει.

- Άναψε κεριά και διώξε τις άσχημες μυρωδιές στο χώρο. Η κουζίνα και το μπάνιο ιδιαίτερα είναι οι χώροι του σπιτιού που βομβαρδίζονται από δυσάρεστες οσμές, για αυτό μην αφήσεις τους καλεσμένους σου να σου παραπονεθούν ότι κάτι... μυρίζει(και εννοούμε άσχημο). Μία άλλη έξυπνη ιδέα για να τους εντυπωσιάσεις είναι να ζεστάνεις λίγο μηλόξυδο, να το ρίξεις σε ένα μπολ με μερικά ξυλάκια κανέλας και κομματάκια πορτοκαλιού και να τα αφήσεις να... μοσχομυρίσουν.

Διαβάστε ακόμα:

Οδηγός λεκέδων: βρείτε τη λύση για να καθαρίσετε οποιονδήποτε λεκέ!

Φέτος τα Χριστούγεννα τυλίξτε τα δώρα σας όπως οι διάσημοι σχεδιαστές μόδας