Tips για να μειώσετε τα έξοδα του σπιτιού σας

Tips για να μειώσετε τα έξοδα του σπιτιού σας

Και να εξοικονομήσετε χρήματα

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση στη χώρα μας είναι αρκετά δύσκολη και η ψυχολογία όλων μας αρκετά down. Με οδηγό μας τον πανικό και τον φόβο φυσικά δε θα καταφέρουμε κάτι για αυτό καλό θα ήταν να δείξουμε ψυχραιμία.


Πρώτο βασικό μας μέλημα δεν είναι άλλο από την μείωση των εξόδων μας. Πάμε να δούμε, λοιπόν, πώς μπορούμε να κάνουμε οικονομία και να εξοικονομήσουμε χρήματα:


- Περιορίστε τις αγορές σας σημειώνοντας απλώς σε ένα χαρτί τα απολύτως απαραίτητα. Κινηθείτε βάσει λίστας. Μην αγοράζετε μεγάλες ποσότητες και φυσικά φροντίστε να βάζετε φρένο στην καταναλωτική σας μανία. Δεν είναι περίοδος για σπατάλες.
- Επωφεληθείτε των προσφορών σε είδη που δε λήγουν σύντομα.
- Πριν τρέξετε να αγοράσετε κάτι κάνετε πρώτα μια σύγκριση τιμών. Υπάρχουν sites που κάνουν γρήγορο έλεγχο και σας βρίσκουν στη στιγμή την καλύτερη προσφορά.
- Οικονομία μέσα στο σπίτι. Κλείνετε τα φώτα, μην αφήνετε τη βρύση να τρέχει και φυσικά μην το παρακάνετε με τη χρήση air condition.
- Μην αγοράζετε συνεχώς καφέ και φαγητό απ'έξω. Φτιάξτε μόνες σας στο σπίτι τον πρωινό σας καφέ καθώς και τα γεύματά σας και πάρτε τα με ταπεράκι στο γραφείο. Με αυτόν τον τρόπο θα γλιτώσετε πολλά έξοδα.
- Αλλάξτε τις συνήθειές σας. Περιορίστε τις εξόδους σας και καλέστε σπίτι σας τους φίλους σας. Δείτε DVD, παίξτε επιτραπέζια, συζητήστε, προσπαθήστε να περάσετε καλά με πιο οικονομικά μέσα.

Διαβάστε ακόμα

Tips για εξοικονόμηση νερού και... χρημάτων!

Κάθε πότε πρέπει να πλένουμε τις πετσέτες μπάνιου;