Καθάρισμα σπιτιού με υλικά από την κουζίνα σου: Ιδού πώς θα τα καταφέρεις

Ερμιόνη Σαρρή
Καθάρισμα σπιτιού με υλικά από την κουζίνα σου: Ιδού πώς θα τα καταφέρεις

Κάνε οικονομία με αυτά τα υλικά

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους αποφεύγεις την καθημερινή χρήση των απορρυπαντικών. Μερικές γυναίκες παραπονιούνται για την έντονη μυρωδιά τους, ενώ μερικές άλλες ψάχνουν έξυπνους τρόπους για να γλιτώσουν μερικά χρήματα. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκεις (ίσως και στις 2), εμείς σου έχουμε μερικούς έξυπνους και οικονομικούς τρόπους για να μειώσεις τη χρήση τους.

Μάθε ποια προϊόντα της κουζίνας σου χρειάζεται να βγάλεις από του ντουλάπι και δες το σπίτι σου να... λάμπει:

Ξύδι για τα άλατα: Αν η μπανιέρα σου έχει πιάσει άλατα ή ο ανοξείδωτος νεροχύτης σου έχει αποκτήσει αυτά τα ενοχλητικά σημάδια, ξεκίνα να τα τρίβεις με λίγο ξύδι. Θα φύγουν στο λεπτό και χωρίς κανέναν απολύτως κόπο.

Ξύδι και σόδα για το σφουγγάρισμα: Γέμισε τον κουβά σου με νερό και έπειτα ρίξε μέσα λίγο ξύδι και μία κουταλιά της σούπας σόδα. Ναι τα πλακάκια σου θα λάμψουν ξανά. Το ίδιο μείγμα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις και για το καθάρισμα της λεκάνης στο μπάνιο σου.

Πράσινο σαπούνι για τα πιάτα: Αυτό το τρικ πρέπει να το σημειώσεις για τις ημέρες που το σαπούνι έχει τελειώσει και εσύ ξέχασες να πάρεις καινούργιο. Λίγο τριμμένο πράσινο σαπούνι μέσα σε ζεστό θα καταφέρει να διώξει όλους τους λεκέδες από τα σκεύη σου. Φυσικά και μπορείς να το «κλέψεις» και για τις περιπτώσεις που θες να πλύνεις γρήγορα ένα ρούχο στο χέρι.

Διάβασε ακόμη:

Απολύμανε τα τάπερ σου τώρα: Αυτά τα 2 tips θα σου «λύσουν» τα χέρια

Εύρηκα: Αυτό είναι το κόλπο για να φρεσκάρεις τα ρούχα σου στο πι και φι (χωρίς πλύσιμο)