DIY: 2 φυσικές εντομοαπωθητικές συνταγές για να μη σε τσιμπήσει κανένα κουνούπι

DIY: 2 φυσικές εντομοαπωθητικές συνταγές για να μη σε τσιμπήσει κανένα κουνούπι

Προστατεύσου με φυσικό τρόπο

Καλοκαίρι σημαίνει ξεγνοιασιά, παραλία, ήλιος, παγωτά, καρπούζι, βόλτες, θερινό σινεμά αλλά και... ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ!

Ο απόλυτος καλοκαιρινός μας εχθρός δεν είναι άλλος από αυτά τα μικροσκοπικά έντομα που μας χαλούν τη διάθεση με κάθε αναπάντεχο τσίμπημά τους. Για να απαλλαγούμε, λοιπόν, μια και καλή από αυτά θα πρέπει να εφαρμόζουμε διαρκώς στο σώμα μας τις ειδικές εντομοαπωθητικές λοσιόν.

Αν δε θέλεις να χρησιμοποιείς διαρκώς προϊόντα του εμπορίου και προτιμάς τις φυσικές λύσεις, τότε συνέχισε να διαβάζεις.

DIY Mint Extract Homemade Flavour Essence Recipe 6468e

Δοκίμασε να φτιάξεις μόνη σου στο σπίτι μία (ή και τις δύο) από τις παρακάτω συνταγές και αποχαιρέτα μια και καλή τα αντιαισθητικά τσιμπήματα:

1η συνταγή:
Ρίχνεις σε ένα καθαρό βαζάκι 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γερανιού, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού, 2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού και 30 γρ. αμυγδαλέλαιο. Ανακινείς πολύ καλά και εφαρμόζεις στο δέρμα σου όσο συχνά θέλεις.

2η συνταγή:
Ρίχνεις σε ένα καθαρό βαζάκι 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δυόσμου, 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο σιτρονέλας και 30ml αμυγδαλέλαιο. Ανακινείς πολύ καλά και εφαρμόζεις στο δέρμα σου.

• Φυσικά, πριν δοκιμάσεις οποιαδήποτε συνταγή σιγουρέψου ότι δεν είσαι αλλεργική σε κάποιο από τα συστατικά της.

Διάβασε και αυτό: 5+1 απλοί τρόποι για να διώξεις, μια και καλή, τις μύγες από το σπίτι σου!