Τρία απλά tips για να δροσίσεις το σπίτι σου χωρίς κλιματιστικό

Τρία απλά tips για να δροσίσεις το σπίτι σου χωρίς κλιματιστικό

Το αγαπάς το Καλοκαίρι αλλά μόνο όταν βρίσκεσαι στο νησί. Διότι, όταν είσαι στην πόλη, δεν αντέχεις τη ζέστη και κυρίως, το σπίτι σου το οποίο μετατρέπεται σε… θερμοκήπιο. Τι μπορείς να κάνεις, όμως, για να δροσιστείς χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία; Διότι αν έχεις το κλιματιστικό ανοιχτό από το πρωί μέχρι το βράδυ, το σίγουρο είναι ότι δεν θα κάνεις οικονομία για τις διακοπές!

Επειδή, εμείς βιώνουμε κάθε Καλοκαίρι το «καυτό» αυτό δράμα, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου μερικά εύκολα tips για να «κουλάρεις» και να βάλεις έναν… αέρα δροσιάς στο σπίτι σου.

Όλα κάτω

Αν θέλεις να βρίσκεις το σπίτι σου δροσερό, όταν επιστρέφεις από το γραφείο, τότε φρόντισε να έχεις τις περσίδες και τα παντζούρια κλειστά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μόνο έτσι θα εμποδίσεις τις ακτίνες του ηλίου να μπουν στο εσωτερικό της οικίας σου. Και όχι, οι κουρτίνες δεν θα κάνουν δουλίτσα, εκτός αν είναι… blackout, δηλαδή κουρτίνες συσκότισης.

Άλλαζε συχνά τα σεντόνια σου

Αν πλένεις και αλλάζεις συχνά τα σεντόνια του κρεβατιού σου και τα καλύμματα του καναπέ, όχι μόνο θα είσαι πιο καθαρή αλλά και πιο δροσερή. Μην ξεχάσεις να επιλέξεις βαμβακερά υφάσματα που «αναπνέουν».

Μην ξεχνάς την υγρασία

Ένας ακόμη μεγάλος «εχθρός» σου κατά τη διάρκεια του Καλοκαιριού είναι η υγρασία. Η συμβουλή μας; Προσπάθησε να μην χρησιμοποιείς πολύ νερό τις ώρες που έχει έντονη ζέστη. Κάνε ντους, σφουγγάρισε ή πότισε τα φυτά το βράδυ.

Τέλος, άσε όσο περισσότερο μπορείς τα παράθυρα ανοιχτά όταν πέφτει ο ήλιος και φυσικά, μην ξεχνάς να πίνεις πολύ νερό και αρκετούς χυμούς για να μην ενυδατώνεις τον οργανισμό σου!