Πώς μπορείς να καθαρίσεις γρήγορα το σίδερο σου;

Ερμιόνη Σαρρή
Πώς μπορείς να καθαρίσεις γρήγορα το σίδερο σου;

... και έτσι να μην αφήνει σημάδια πάνω στα ρούχα σου!

Σιδέρωμα. Μία ιστορία αρκετά πονεμένη. Δεν αρέσκεσαι και πολύ να βγάζεις τη σιδερώστρα από την ντουλάπα, να βάζεις το σίδερο στην πρίζα και να ξεκινάς να στρώνεις τις τσαλάκες. Ας μην ανοίξουμε το κεφάλαιο «σεντόνια με λάστιχο». Όλες μας πληρώνουμε όσο και όσο για να έρθει κάποιος να μας κάνει ένα τρυφερό ταπ ταπ στην πλάτη και απλά να σιγοψιθυρίσει «Άστο, θα σιδερώσω εγώ απόψε». Κανείς και ποτέ.

Μέχρι να βρεθεί, λοιπόν, ο αντικαταστάτης σου στο σιδέρωμα πρέπει εσύ η ίδια να φροντίζεις ώστε η πλάκα του σίδερου να είναι πάντα καθαρή. Πώς;

Φτιάξε ένα μείγμα με μαγειρική σόδα και νερό (ίση ποσότητα και από τα δύο).Με ένα βαμβακερό πανί τρίψε την πλάκα με το συγκεκριμένο μείγμα και έπειτα άφησέ το να δράσει για περίπου 10 λεπτά. Μόλις ολοκληρωθεί ο χρόνος αυτός, καθάρισε την πλάκα με ένα νέο καθαρό πανί εμποτισμένο σε νερό.

Αν συνεχίζουν να υπάρχουν μερικά σημάδια πάνω στην πλάκα, εμπότισε ένα πανί σε λευκό ξύδι και τρίψε τα. Τέλος, άπλωσε μια παλιά πετσέτα πάνω στη σιδερώστρα και ρίξε πάνω της 2 κ.σ χοντρό αλάτι. Βάλε το σίδερο στην πρίζα και ανέβασέ το στη μέγιστη θερμοκρασία (προσοχή: Μην ξεχάσεις να απενεργοποιήσεις τον ατμό). Σιδέρωσε την πετσέτα και θα δεις πως το αλάτι θα κάνει το... θαύμα του. Όλες οι βρωμιές θα βγουν πάνω στην πετσέτα και το σίδερο θα λάμψει στη στιγμή.