5 πράγματα που αγοράζεις και σου «αδειάζουν» το πορτοφόλι από τις αρχές του μήνα

Ερμιόνη Σαρρή
5 πράγματα που αγοράζεις και σου «αδειάζουν» το πορτοφόλι από τις αρχές του μήνα

Πού ξοδεύεις τα χρήματά σου;

Νέος μήνας, νέοι στόχοι, νέο υπόλοιπο στον τραπεζικό σου λογαριασμό. Και ξαφνικά επειδή αισθάνεσαι πως έχεις χρήματα, ξοδεύεις δίχως όρια και σταθμά. Και dinner κανονίζεις με τις φίλες σου και μία βόλτα πηγαίνεις από τα μαγαζιά και τα pancakes σου τρως για brunch. Μαζί σου.

Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που αγοράζεις σχεδόν καθημερινά και καταλήγεις με άδειο πορτοφόλι και μηδενικό υπόλοιπο. Ποια είναι αυτά;

-Πρωινός (μεσημεριανός και απογευματινός) καφές στο χέρι: Καθημερινά παραγγέλνεις καφέ (delivery) ενώ στην πραγματικότητα κάποιες από αυτές θα μπορούσες να τον πάρεις από το σπίτι και έτσι να μειώσεις τα έξοδά σου.

- Τσιγάρα: Δεν έχω να σου πω τίποτα παραπάνω από το να σε προτρέψω να κόψεις το κάπνισμα. Και την υγεία σου θα προστατέψεις και το πορτοφόλι σου.

- Νερό: Αγοράζεις πολλά πλαστικά μπουκαλάκια νερού, άνευ λόγου. Εννοείται πως είμαστε υπέρ της ενυδάτωσης αλλά δεν χρειάζεται να πηγαίνεις στο περίπτερο και να αγοράζεις 3-4 μπουκαλάκια την ημέρα. Μπορείς να τα γεμίσεις ξανά ή να τα αντικαταστήσεις με ένα μεγάλο γυάλινο.

Αν μετριάσεις τα παραπάνω, να είσαι σίγουρη πως στο τέλος του μήνα δεν θα έρθεις αντιμέτωπη με το... μηδενικό σου υπόλοιπο. Οικονομία ώρα μηδέν.

Διάβασε επίσης:

3 τρόποι για να εξοικονομήσεις χρήματα όταν έρχονται δύσκολες μέρες