7 λάθη που πιθανότατα κάνεις όταν βάζεις πλυντήριο

Πατούλια Κατερίνα
7 λάθη που πιθανότατα κάνεις όταν βάζεις πλυντήριο

Μήπως κάνεις κι εσύ τα λάθη όταν βάζεις πλυντήριο;

Το να βάλεις πλυντήριο με επιτυχία και χωρίς να καταστρέψεις τα ρούχα σου, ίσως μοιάζει άλυτο παζλ, ειδικά αν μέχρι πρόσφατα έβρισκες τα ρούχα σου πλυμένα και σιδερωμένα από τη μαμά σου!

Μην ανησυχείς γιατί σου έχουμε συγκεντρώσει τα λάθη που πιθανότητα κάνεις όταν βάζεις πλυντήριο!

Λάθος 1: Χρησιμοποιείς πολύ απορρυπαντικό

Η υπερβολή που μας πιάνει κάθε φορά που βάζουμε απορρυπαντικό σε σκόνη ή υγρό, δεν συνεπάγεται πως θα καθαρίσουν τα ρούχα καλύτερα. Αντίθετα, το απορρυπαντικό που περισσεύει μπορεί να παγιδευτεί σε σημεία όπως το εσωτερικό του γιακά ή οι τσέπες και να ευνοήσει την ανάπτυξη βακτηρίων. Η λύση είναι να ακολουθήσεις τις οδηγίες χρήσης απορρυπαντικού ή απλά να χρησιμοποιείς ταμπλέτες! Εξαίρεση στην χρήση περισσότερου απορρυπαντικού αποτελούν οι περιοχές που έχουν σκληρό νερό!

Λάθος 2: Δεν γεμίζεις σωστά το πλυντήριο

Τα ρούχα μέσα στο πλυντήριο πρέπει να έχουν χώρο για να πλυθούν σωστά αλλά και να μην τσαλακωθούν υπερβολικά. Ταυτόχρονα, αν γεμίσεις υπερβολικά το πλυντήριο, το πιέζεις να λειτουργήσει με μεγαλύτερη πίεση, οπότε είναι πιθανό να κινδυνεύσει ο κάδος και το πλυντήριο συνολικά.

Λάθος 3: Δεν κλείνεις τα φερμουάρ ως επάνω!

Τα μεταλλικά δοντάκια των φερμουάρ μπορούν να γδάρουν τα ευαίσθητα ρούχα, οπότε είναι σημαντικό τα φερμουάρ να είναι κλειστά στη διάρκεια του πλυσίματος.

Λάθος 4: Πλένεις τα πουκάμισα κουμπωμένα:

Αντίθετα με τα φερμουάρ, τα πουκάμισα που πλένονται κουμπωμένα ως επάνω, είναι πιθανό να φθείρει τόσο τα ίδια τα κουμπιά όσο και τις κουμπότρυπες.

Λάθος 5: Αφήνεις να περάσει ώρα ανάμεσα στα πλυσίματα:

Σε αντίθεση με αυτό που φαντάζεσαι, το να βάλεις δύο πλυντήρια το ένα μετά το άλλο θα κάνει λιγότερο κακό στην ίδια τη συσκευή σε σχέση με το να αφήσεις να περάσει ώρα ανάμεσα τους. Αν πρέπει να βάλεις δύο πλυντήρια μέσα στην ημέρα, πραγματοποίησέ τα μαζί, όσο η συσκευή είναι ακόμα ζεστή και δεν χρειάζεται να δαπανήσεις παραπάνω ενέργεια για να μπει σε λειτουργία.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Κάνε το πλυντήριο των ρούχων σου να λάμπει με τρία υλικά που έχεις σίγουρα στο σπίτι σου

Λάθος 6: Οι κάλτσες φταίνε για όλα

Οι κάλτσες μπορούν να φρενάρουν τη σωστή λειτουργία του πλυντηρίου, μιας και πιάνονται στο λάστιχο, στην πόρτα και μπορούν να ακόμα και να καταστρέψουν τη συσκευή. Ένα έξυπνο τρικ είναι να τοποθετήσεις τις κάλτσες πρώτες μέσα στον κάδο ώστε να έχουν λιγότερο χώρο για να ξεφύγουν. Μια άλλη ιδέα είναι να τοποθετήσεις τις κάλτσες σε ειδικό σακουλάκι που θα σε διευκολύνει να μην τις χάσεις μετά το πλύσιμο.

Λάθος 7: Δεν καθαρίζεις το πλυντήριο

Ακόμα κι αν δεν το έχεις σκεφτεί, οφείλεις να είσαι προσεκτική στον καθαρισμό του πλυντηρίου μιας και η ανάπτυξη βακτηρίων είναι εύκολη. Καθάρισε με πανί τόσο το λάστιχο στην πόρτα όσο και το σημείο που μπαίνει το απορρυπαντικό ή μαλακτικό. Άφηνε την πόρτα ανοιχτή μετά από κάθε πλύση για να στεγνώνει επαρκώς ο κάδος και μην ξεχνάς να κάνεις μια φορά το εξάμηνο μια πλύση με σόδα και λευκό ξίδι.