8 έξυπνες και ασυνήθιστες χρήσεις της μαγειρικής σόδας

Πατούλια Κατερίνα
8 έξυπνες και ασυνήθιστες χρήσεις της μαγειρικής σόδας

Μαγειρική σόδα, το σωτήριο υλικό!

Εκτός από τη χρήση της στην μαγειρική, φαίνεται πως η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα απαραίτητο εργαλείο με απίθανες και διαφορετικές χρήσεις που ούτε είχες φανταστεί. Ιδού οι καλύτερες και πιο ασυνήθιστες:

1. Σόδα στο τσίμπημα:
Φτιάξε μια πάστα από μαγειρική σόδα και χλιαρό νερό για να καταπραΰνεις τη φαγούρα από τα τσιμπήματα εντόμων!

2. Σόδα για να καθαρίσεις τον τοίχο:
Ζωγραφιές από κηρομπογιές ή λεκέδες στον τοίχο πίσω από την κουζίνα; Βάλε μαγειρική σόδα στο βρεγμένο σφουγγάρι και τρίψε για να έχεις και πάλι καθαρούς τοίχους.

3. Σόδα για λαμπερό χαμόγελο:
Το φυσικό λευκαντικό για τα δόντια είναι η πάστα σόδας με νερό! Δοκίμασέ την και φώτισε το χαμόγελό σου, λίγο πριν το καλοκαίρι.

4. Σόδα στα παπούτσια που μυρίζουν:
Φτιάξε τη δική σου πούδρα για να φύγουν οι οσμές από τα παπούτσια. Πασπάλισε τους πάτους με λίγη μαγειρική σόδα, άφησε όλο το βράδυ και αφού τινάξεις τα παπούτσια δεν θα μυρίζουν άσχημα πια.
Ξέμεινες από αποσμητική πούδρα παπουτσιών; Δοκίμασε να την αντικαταστήσεις με λίγη μαγειρική σόδα. Διαλύει τη δυσοσμία εγγυημένα.

5. Σόδα και το πλυντήριο:
Μια φορά το μείνε, κάνε μια πλύση με νερό και σόδα για να καθαρίσει ο κάδος και οι σωληνώσεις από τη μούχλα και την βρωμιά.

Διάβασε ακόμα: DIY: 5 μυστικά για να καθαρίσεις μόνη σου τα μικρά χαλιά

6. Σόδα για να γυαλίσουν τα κοσμήματα:
Το ασήμι οξειδώνεται και μαυρίζει εύκολα. Ευτυχώς με τη μαγειρική σόδα, τα ασημένια κοσμήματα γυαλίζουν και πάλι. Άφησέ τα σε ζεστό νερό με διαλυμένη σόδα για μερικές ώρες. Ξέπλυνέ τα, σκούπισέ τα και θα είναι πάλι σαν καινούργια.

7. Σόδα και στη ντουλάπα με τα ρούχα:
Αν απεχθάνεσαι την ιδέα της ναφθαλίνης ή άλλων αρωματικών προϊόντων για τις ντουλάπες, τοποθέτησε πουγκιά με μαγειρική σόδα στις κρεμάστρες ή τα συρτάρια για να διατηρήσεις τη φρεσκάδα των ρούχων.

8. Καθαρά πλακάκια:
Αν είσαι ίδια η Μόνικα από τα Φιλαράκια, και θέλεις να γυαλίζουν ακόμα και οι αρμοί ανάμεσα στα πλακάκια, ανακάτεψε ζεστό νερό και σόδα και τρίψε με μια οδοντόβουρτσα τους αρμούς.