Πέντε τρόποι για να κάνεις την καθημερινότητά σου λίγο πιο εύκολη!

Πέντε τρόποι για να κάνεις την καθημερινότητά σου λίγο πιο εύκολη!

Υπάρχουν στιγμές που αισθάνεσαι πως έχεις τη δύναμη να κάνεις πραγματικότητα ό,τι βάλεις στο μυαλό σου και άλλες που απλώς συνειδητοποιείς πως βρίσκεσαι στα όρια της… κατάρρευσης. Ναι, η καθημερινότητά σου είναι απίστευτα απαιτητική και δεν χρειάζεται να νιώθεις άσχημα αν συχνά αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα με το πρόγραμμα στο γραφείο και τις δουλειές στο σπίτι!

Στην περίπτωση, λοιπόν, που το τελευταίο διάστημα τρέχεις -και δεν φτάνεις- από το πρωί μέχρι το βράδυ, τότε σίγουρα αξίζει να ρίξεις μια ματιά στα παρακάτω tips. Τα συγκεντρώσαμε για τα πολυάσχολα κορίτσια (όλες εμάς δηλαδή) και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα σε βοηθήσουν να κάνεις την αλλαγή και να οργανωθείς.

  1. Κάνε σωστή οργάνωση

Οι δουλειές του σπιτιού αποτελούν αναμφίβολα έναν μεγάλο «πονοκέφαλο» για κάθε γυναίκα. Πώς να μην αισθάνεσαι στρες όταν, έπειτα από μια κουραστική ημέρα στο γραφείο, ξέρεις ότι πρέπει να επιστρέψεις στο σπίτι για να συμμαζέψεις ένα μικρό... χάος; Είναι, λοιπόν, σημαντικό να κάνεις κάτι για να αντιμετωπίσεις το θέμα και για εμάς, το «μυστικό» βρίσκεται στην οργάνωση. Φρόντισε να ετοιμάζεις κάθε εβδομάδα μια λίστα με τις δουλειές του σπιτιού. Κάθε ημέρα μπορείς να ασχολείσαι με ένα διαφορετικό χώρο. Δοκίμασέ το και θα δεις πως έστω και 15 λεπτά αρκούν για να κάνεις τη διαφορά και να μην αφήνεις τα προβλήματα και τις δουλειές του νοικοκυριού να… συσσωρεύονται.

sysswreuontai
  1. Αποσυνδέσου και κέρδισε χρόνο

Ναι, σε καταλαβαίνουμε. Πιστεύεις πως δεν υπάρχει κάτι πιο χαλαρωτικό από να επιστρέφεις στο σπίτι από το γραφείο, να «βουτάς» στον καναπέ και να αρχίζεις το «σκρολάρισμα» στα social media. Έχεις, όμως, συνειδητοποιήσει ότι έτσι χάνεις πολύτιμο χρόνο; Αν αισθάνεσαι ότι το κινητό έχει γίνει η προέκταση του χεριού σου, ήρθε η ώρα να αναλάβεις δράση. Όσο βρίσκεται μέσα στο σπίτι, προσπάθησε να αφήνεις στην άκρη το smartphone σου και να καταπιάνεσαι με κάτι που ενδεχομένως έχει μεγαλύτερη σημασία για το πρόγραμμά σου, όπως το να συμμαζέψεις το δωμάτιό σου να σκουπίσεις ή να ασχοληθείς -επιτέλους- με τα φυτά στο μπαλκόνι σου!

mpalkoni
  1. Πάρε μια σύγχρονη σκούπα stick για να σκουπίζεις με άνεση

Ένας ακόμη τρόπος για να κάνεις την καθημερινότητά σου λίγο πιο εύκολη και να μην «σκας» με τις δουλειές του νοικοκυριού, είναι να προμηθευτείς με τα κατάλληλα «gadget»! Ευτυχώς, εν έτει 2018 οι επιλογές είναι πολλές και μπορούν να σου γλιτώσουν πολύτιμο χρόνο. Εμείς το ψάξαμε το θέμα και ανακαλύψαμε πως, ό,τι πιο «must» υπάρχει πλέον για το σπίτι είναι οι σκούπες stick! Αποτελούν μια επένδυση που αξίζει πραγματικά και το σίγουρο είναι ότι θα σου… λύσουν τα χέρια.

Τι θα έλεγες, αν μάθαινες πως πλέον δεν θα χρειάζεται να μπλέκεις με καλώδια, ότι θα σκουπίζεις ξεκούραστα όλο το σπίτι (χωρίς να χρειάζεται να σκύβεις συνεχώς!), πως θα μπορείς να αποθηκεύεις τη σκούπα σου παντού με μία μόνο κίνηση και κυρίως, ότι θα έχεις στο σπίτι σου μια σκούπα τελευταίας «γενιάς», με σούπερ απόδοση; Υπάρχουν πολλές σκούπες stick που θα σε βοηθήσουν να έχεις την απόλυτη ελευθέρια που θέλεις, για εμάς, όμως, σίγουρα αξίζει να επενδύσεις σε ένα υπερσύγχρονο εργαλείο καθαρισμού, όπως το παρακάτω (ναι, εννοείται αναφερόμαστε στη Rowenta Air Force Extreme Power Pro). Είναι επαναφορτιζόμενη, σούπερ αποτελεσματική και -μεταξύ άλλων- διαθέτει περιστρεφόμενη βούρτσα και φωτισμό LED για μην σου ξεφεύγει ίχνος σκόνης!

skonis
  1. Ετοίμασε τα γεύματα της εβδομάδας από την Κυριακή

Ένας ακόμη «πονοκέφαλος» για κάθε γυναίκα αποτελεί το θέμα του φαγητού. Έχεις κουραστεί να επιστρέφεις στο σπίτι από το γραφείο και να πρέπει να σκεφτείς τι θα μαγείρεψες για την επόμενη ημέρα! Τι θα έλεγες, λοιπόν, αν από εδώ και στο εξής άρχιζες να ετοιμάζεις τα γεύματα ολόκληρης της εβδομάδας από την… Κυριακή; Ναι, είναι μια λύση εύκολη, εφικτή και θα σου λύσει τα χέρια. Ετοίμασε ταπεράκια με πλιγούρι, κινόα, καστανό ρύζι, ζυμαρικά ή όσπρια τα οποία θα μπορείς να χρησιμοποιήσεις με διάφορους τρόπους, είτε ως συνοδευτικά (με κρέας ή ψάρι) ή ως υγιεινές και χορταστικές σαλάτες. Μην ξεχάσεις, να φτιάξεις και τα κατάλληλα ντρέσινγκ! Λίγες ώρες κάθε Κυριακή αρκούν για να σε κάνουν να νιώθεις περισσότερο ελεύθερη μες στην εβδομάδα.

evdomada
  1. Άρχισε την καταγραφή

Τέλος, αν στο μυαλό σου επικρατεί ένα μικρό χάος και είσαι άτομο που αγχώνεται εύκολα, τότε η καλύτερη λύση για να διευκολύνεις τη καθημερινότητά σου είναι το να προμηθευτείς με ένα καλό σημειωματάριο. Άρχισε να γράφεις τις εκκρεμότητες που έχεις και όσα σε βασανίζουν και σύντομα θα δεις ότι κάνοντας μια οργανωμένη καταγραφή, θα αισθάνεσαι πιο ήρεμη και το πρόγραμμα σου δεν θα φαντάζει τόσο αγχωτικό. Κάθε μέρα, θα αφαιρείς και ένα μικρό «κουτάκι» από τις υποχρεώσεις σου και θα νιώθεις καλύτερα. Τα post-it αποτελούν, επίσης, μια καλή λύση για τις γυναίκες που στρεσάρονται πολύ.

stresarontai

Όποιες από τις παραπάνω συμβουλές αποφασίσεις να ακολουθήσεις, να θυμάσαι πως έχεις πλέον στη διάθεσή σου τα μέσα και τα πιο σύγχρονα εργαλεία για να κουράζεσαι λιγότερο, να μην χάνεις άδικα τον χρόνο σου και φυσικά, να έχεις καλύτερα αποτελέσματα. Πίστεψέ μας, σε πολλές περιπτώσεις, μια μικρή αλλαγή μπορεί να κάνει τη διαφορά στη ζωή σου!