Είναι το στρώμα μου αιώνιο

Είναι το στρώμα μου αιώνιο

Πώς να διατηρήσετε το στρώμα σας σε τέλειο επίπεδο για πολλά πολλά χρόνια.

Το στρώμα του κρεβατιού είναι μία από τις σοβαρότερες επενδύσεις σε ένα σπίτι, αφού έχει υψηλό κόστος, συνήθως ανάλογο με την ποιότητά του, είναι ιδιαίτερα επιρρεπές στη φθορά και όπως είναι λογικό δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί. Σκεφτείτε μόνο πόσο πολύ θα αιμορραγούσε ο τραπεζικός σας λογαριασμός αν κάθε 3 χρόνια έπρεπε ν' αγοράσετε ένα καινούριο στρώμα γιατί το υπάρχον έχει γίνει σαν αιώρα, με μια πελώρια λακκούβα στη μέση ή ακόμα και στο πλάι.

Για να αποφευχθούν τέτοιες φθορές και να διατηρηθεί το στρώμα σας για πολύ περισσότερο, αρχικά κάντε το πιο απλό: διαβάστε τις οδηγίες συντήρησης και ακολουθήστε τις πιστά. Αυτές συνήθως περιλαμβάνουν συμβουλές όπως να το αναποδογυρίζετε κάθε μήνα, ούτως ώστε να μη βαθαίνει στο ίδιο σημείο.

Κάτι ακόμη που πρέπει να προσέξετε είναι να μην του συμπεριφέρεστε ιδιαίτερα βίαια. Για παράδειγμα, αν έχετε παιδιά, μην τα αφήνετε να χοροπηδάνε ασταμάτητα επάνω τους, καθώς πρόκειται για ένα απλό στρώμα με συγκεκριμένες αντοχές και όχι για τραμπολίνο.

Επίσης, μη βαριέστε να το πλένετε διεξοδικά, κάθε φορά που λερώνεται με οποιοδήποτε τρόπο, καθώς οι λεκέδες εισχωρούν στο εσωτερικό του και το καταστρέφουν.