Είσαι οικοδέσποινα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Μην κάνεις το παρακάτω λάθος

Είσαι οικοδέσποινα στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι; Μην κάνεις το παρακάτω λάθος

Πες μου ότι δεν το κάνεις σε παρακαλώ!

Σήμερα ως γνωστόν, οι οικογένειες σμίγουν, το φαγητό είναι πολύ και το αλκοόλ άφθονο. Είναι φυσικά παράδοση να μαζευόμαστε και φυσικά να διασκεδάζουμε από νωρίς το μεσημέρι μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες γιατί πολύ απλά… είναι Χριστούγεννα!

Λοιπόν, μιας και φέτος αποφάσισες να καλέσεις κόσμο στο σπίτι σου και να τους περιποιηθείς θα σε παρακαλούσα να μην κάνεις ένα μεγάλο λάθος: Μην αναγκάσεις τους καλεσμένους σου να βγάλουν τα παπούτσια τους!

Επειδή έχει γίνει πολύς λόγος για τη συγκεκριμένη συνήθεια, οι ειδικοί συμβουλεύουν, ότι είναι δικαίωμα του καθένα να κάνει ό, τι θέλει στο σπίτι του, κάτι που ισχύει για μία απλή επίσκεψη, ειδικά αν υπάρχει μικρό παιδί.

Ωστόσο, είναι αγενές να ζητήσεις σε μία τέτοια περίσταση κάτι τέτοιο, μιας και οι καλεσμένοι σου φορούν τα καλά τους και τα παπούτσια είναι αναπόσπαστο κομμάτι της εμφάνισής τους. Εκτός φυσικά από το πρακτικό, υπάρχει πιθανότητα να φέρεις κάποιον σε δύσκολη θέση-σκέψου κάποιος να… φοράει τρύπια κάλτσα- ή να έχει θέμα γενικά με τα πόδια του!!!

Όσο αστείο κι αν σου ακούγεται, δεν υπάρχει λόγος να χαλάσουμε τις καρδιές μας. Αν δε διαπραγματεύεσαι την αποχώρηση των παπουτσιών, οφείλεις προηγουμένως να έχεις ενημερώσει. Αν και προτιμότερο θεωρώ, απλά να έχεις σηκώσει τα χαλιά ή να έχεις βρει κάποιον άλλο τρόπο ώστε να μην μεταφερθούν τα μικρόβια στο σπίτι σου.

giphy copy

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Υπάρχει πάντα η λύση να ΜΗΝ είσαι η οικοδέσποινα.