Αυπνία, κρυολόγημα ή πόνοι περιόδου; Ποιο αφέψημα μπορεί να σε σώσει;

Πατούλια Κατερίνα
Αυπνία, κρυολόγημα ή πόνοι περιόδου; Ποιο αφέψημα μπορεί να σε σώσει;

Κάθε πρόβλημα του οργανισμού θέλει το αφέψημά του

Μήπως υποφέρεις από αυπνίες; Μήπως θέλει να αντιμετωπίσεις το κρυολόγημα με έναν φυσικό τρόπο; Η ειδικός μας προτείνει τα αφεψήματα εκείνα που βοηθούν τον οργανισμό.

Αϋπνία: χαμομήλι, τίλιο. Αν τα παραπάνω δεν πιάσουν πρόσθεσε κράταιγο και βαλεριάνα. Κατανάλωσε κατά προτίμηση το απόγευμα και όχι τελευταία στιγμή, καθώς χρειάζονται λίγη ώρα για να δράσουν.

Κρυολόγημα: εχινάτσια, λευκό τσάι, τζίντζερ, λεμόνι. Η εχινάτσια ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, το λευκό τσάι έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες, το τζίντζερ παρέχει αντιπυρετική και αντιμικροβιακή δράση και τέλος το λεμόνι προσφέρει τη γνωστή βιταμίνη C.

Προεμμηνορρυσιακό σύνδρομο: κρόκος Κοζάνης. Προλαμβάνει τα δυσάρεστα συμπτώματα…

Πεπτικό σύστημα (δυσπεψία/ φούσκωμα κλπ): δίκταμο, χαμομήλι, μάραθος, δυόσμος. Βοηθούν στην καλύτερη χώνεψη και ανακουφίζουν από καούρες ή πόνους από κολίτιδα

Για έξτρα ενέργεια: μέντα, πράσινο τσάι, δενδρολίβανο. Αντικατάστησε ένα φλιτζάνι καφέ με τον παραπάνω συνδυασμό και κέρδισε σε αντιοξειδωτικά.

Οδηγίες για την κατανάλωση αφεψημάτων:

Μπορείς να καταναλώσεις τα αφεψήματα όποια ώρα της ημέρας επιθυμείς.

Να είσαι συνεπής με την κατανάλωση των παραπάνω βοτάνων. Χρειάζονται τουλάχιστον 2 φλυτζάνια τη μέρα για να δεις αποτελέσματα.

Μπορείς να τα απολαύσεις και κρύα, προσθέτοντας απλά παγάκια.

Φτιάξε μεγάλη ποσότητα και αποθήκευσέ την στο ψυγείο για 2-3 μέρες.

Φτιάξε το δικό σου συνδυασμό. Τοποθέτησε αυτά που σου αρέσουν περισσότερο στη καφετιέρα για γαλλικό καφέ και πιες το εκχύλισμα που δημιούργησες.

Ευχαριστούμε πολύ την Κλειώ Δημητριάδου, Κλινικός Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Χαροκοπείου, Msc στη συμβουλευτική ψυχολογία, Life Coaching Καποδιστριακό πανεπιστήμιο, www.coachmydiet.wordpress.com, https://www.instagram.com/kliodim