Κάθε πότε πρέπει να πλένεις το χαλάκι του μπάνιου σου;

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Κάθε πότε πρέπει να πλένεις το χαλάκι του μπάνιου σου;

Στοιχηματίζουμε πως δεν το κάνεις

Το χαλάκι σου στο μπάνιο σου είναι ένα από τα αντικείμενα που χρειάζονται πλύσιμο τόσο συχνά, όσο και οι πετσέτες αλλά και το ίδιο σου το μπάνιο. Καλώς ή κακώς το μπάνιο σου είναι αυτός ο χώρος που αναπτύσσονται τα περισσότερα μικρόβια και βακτήρια. Οπότε καταλαβαίνεις πως για ευνόητους λόγους χρειάζεται συχνό καθάρισμα τόσο ο ίδιος ο χώρος, όσο και τα αντικείμενα που βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Και το χαλάκι που στρώνεις είναι ένα από αυτά. Σύμφωνα με μία ομάδα ειδικών το κυριότερο πρόβλημα είναι πως τα χαλάκια του μπάνιου δεν προλαβαίνουν να στεγνώσουν καλά ανάμεσα στις χρήσεις, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται μικρόβια και βακτήρια.

Η σοβαρότητα του προβλήματος εξαρτάται από το πόσοι άνθρωποι ζουν μέσα στο σπίτι και πόσο συχνά χρησιμοποιείται το χαλάκι για να μαζέψει τα νερά βγαίνοντας από το μπάνιο σου. Οι περισσότεροι επαγγελματίες καθαρισμού συμβουλεύουν να πλένεις το χαλάκι στο μπάνιο σου τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα για να παραμένει καθαρό και χωρίς μικρόβια.

Οι ειδικοί συνιστούν επίσης να πλένεις επίσης το χαλάκι γύρω από την τουαλέτα σου μία φορά την εβδομάδα, καθώς μπορεί να έχει λερωθεί με σταγόνες σωματιδίων ούρων και κοπράνων. Καταλαβαίνεις λοιπόν, πως το μπάνιο δεν είναι το καλύτερο μέρος για να αποθηκεύεις τις πετσέτες σου.