Τι πρέπει να έχουν τα σεντόνια σου για να είναι δροσερά το καλοκαίρι;

Πατούλια Κατερίνα
Τι πρέπει να έχουν τα σεντόνια σου για να είναι δροσερά το καλοκαίρι;

Ποια σύνθεση κάνει τα σεντόνια πιο δροσερά;

Το καλοκαίρι είναι δύσκολη εποχή για όλους με τις υψηλές θερμοκρασίες, ειδικά για σένα που θέλεις να δροσιστείς και δεν μπορείς. Αν δεν έχεις χρήματα να διαθέσεις σε ένα κλιματιστικό, δοκίμασε να επενδύσεις σε ένα σετ σεντονιών που θα σε κρατήσουν δροσερή όλο το βράδυ.

Προσοχή όμως. Τα υλικά και η σύνθεση του υφάσματος των σεντονιών θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το πόσο δροσερή θα είσαι στον ύπνο σου.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου δεν σταματά η διαδικασία θερμορύθμισης του σώματος. Η σταθερή θερμοκρασία του σώματός μας 37°C, η οποία αποτελεί και την ιδανική θερμοκρασία, εξασφαλίζει την ορθή διεξαγωγή όλων των λειτουργιών του σώματος και ο μηχανισμός θερμορύθμισης ενεργοποιείται για τη διατήρηση της σταθερής τόσο όταν η θερμοκρασίας περιβάλλοντος είναι χαμηλή αλλά και όταν είναι υψηλή.

Όταν η θερμοκρασία είναι αρκετά υψηλή, το σώμα ιδρώνει για να αποβάλλει όσο το δυνατό γρηγορότερα την επιπλέον θερμοκρασία. Το να ιδρώνεις όμως υπερβολικά στον ύπνο σου, θα κάνει την διαδικασία ύπνου δυσκολότερη, με αποτέλεσμα να ξυπνάς διαρκώς μέσα στη νύχτα.

Τα κατάλληλα ρούχα όσο κοιμάσαι αλλά και τα σωστά σεντόνια, μπορούν να αλλάξουν άρδην την κατάσταση.