Πώς να βγάλεις την σοκολάτα από τον καναπέ και από κάθε ύφασμα (video)

Πατούλια Κατερίνα
Πώς να βγάλεις την σοκολάτα από τον καναπέ και από κάθε ύφασμα (video)

Λεκές από σοκολάτα ή παγωτό σοκολάτα;

Μια μπάλα παγωτό σοκολάτα προσγειώθηκε στο ύφασμα του καναπέ και λίγο πάνω στην μπλούζα σου.

Μην απελπίζεσαι. Αρχικά, δες την ταμπελίτσα με τις οδηγίες φροντίδας της μπλούζας και απόφυγε να την περιποιηθείς μόνη σου, ειδικά αν το ύφασμα είναι μετάξι, συνθετικό μετάξι ή μαλλί.

Έπειτα, αν δεν πιστεύεις στις ικανότητές στο καθάρισμα, επισκέψου το κοντινότερο καθαριστήριο ρούχων.

Αν πάλι θέλεις να το τολμήσεις, ιδού πώς θα καθαρίσεις τον λεκέ από σοκολάτα. Ο κανόνας είναι ένας και χρυσός όσον αφορά τη σοκολάτα: Όσο πιο γρήγορα δράσεις, τόσο πιο μικρή η ζημιά.



  • Αρχικά, απομάκρυνε την σοκολάτα που δεν έχει ακόμα απορροφηθεί από το ύφασμα με την άκρη ενός μαχαιριού και όχι με ρολό κουζίνας που θα σπρώξει το λεκέ προς τα μέσα και θα τον απλώσει. Αν η σοκολάτα είναι ζεστή, τόσο ναι, βάλε ρολό χαρτί κουζίνας. Αν προτιμήσεις το μαχαίρι, πρόσεξε να μην είναι κοφτερό και τραυματίσεις χειρότερα το ύφασμα (ειδικά αν η σοκολάτα έχει ξεραθεί).
  • Πλύνε το λεκέ από μέσα προς τα έξω: Μην ρίξεις νερό απευθείας πάνω στο λεκέ γιατό θα απλώσει. Προτίμησε τρεχούμενο νερό κι όχι ζεστό ή καυτό.
  • Βάλε υγρό σαπούνι στον λεκέ, άφησέ το να δράσει για πέντε λεπτά, βάλε το ρούχο σε κρύο νερό για 15 λεπτά ή για 30 αν μιλάμε για παλιό λεκέ και τρίβε κάθε 3 λεπτά απαλά. Αν μιλάμε για ύφασμα καναπέ, βάλε το υγρό σαπούνι, άφησέ το για 5 λεπτά και ξεκίνα άμεσα το τρίψιμο με κρύο νερό πάντα.