Η μέρα που σκούπισα και σφουγγάρισα το σπίτι από τον καναπέ μου

Η μέρα που σκούπισα και σφουγγάρισα το σπίτι από τον καναπέ μου

Άλλο είναι όμως, το να μαγειρεύεις ένα φαγητό μέρα παρά μέρα και άλλο το να πρέπει να σκουπίζεις κάθε μέρα το σπίτι.

Δουλειές του σπιτιού. Είτε τις αγαπάς (μήπως ανήκεις στον αστερισμό της Παρθένου;) είτε τις απεχθάνεσαι, το σίγουρο είναι πως πρέπει να τις κάνεις. Κάθε εβδομάδα ή και κάθε μέρα. Τα πράγματα σε ό,τι αφορά στο ξεσκόνισμα, το σφουγγάρισμα και ειδικότερα το σκούπισμα του σπιτιού γίνονται ακόμη πιο δύσκολα όταν μπαίνει στο προσκήνιο ο παράγοντας… συγκατοίκηση.

Διότι έπειτα από πέντε μήνες συμβίωσης με τον σύντροφό μου -και το αξιαγάπητο κουτάβι του- και κρίνοντας από τα βιώματά μου, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η πλειονότητα τον ανδρών προτιμά τη χαλάρωση στον καναπέ, το gaming και το μπάσκετ με τους κολλητούς μετά το γραφείο, παρά το… σκούπισμα του σαλονιού.

Στη δική μου περίπτωση, τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα από την αρχή. Είχαμε συμφωνήσει ότι εκείνος θα αναλάμβανε το μαγείρεμα, το πλύσιμο των πιάτων και ενίοτε το πλύσιμο των ρούχων και εγώ, τις υπόλοιπες δουλειές στο σπίτι. Άλλο είναι όμως, το να μαγειρεύεις ένα φαγητό μέρα παρά μέρα και άλλο το να πρέπει να σκουπίζεις κάθε μέρα το σπίτι -επειδή ο φίλος και συγκάτοικός σου τρώει το τοστ στον καναπέ και μεταξύ άλλων, υπάρχουν τρίχες σκύλου σε κάθε γωνιά και κάθε επιφάνεια!

Όταν, λοιπόν, πρότεινα στον σύντροφό μου να κάνουμε «ανταλλαγή» εργασιών στο σπίτι, εκείνος ταράχθηκε. Αντί όμως, να προσπαθήσει να αλλάξει τις κακές του συνήθειες, προτίμησε να μου κάνει δώρο μία… σκούπα ρομπότ που σκουπίζει και αδειάζει ΜΟΝΗ ΤΗΣ τον κάδο της (ναι, αλλάζεις σακούλα μόνο μία φορά τον μήνα) για να αράζω κι εγώ μαζί του στον καναπέ μετά το γραφείο -όπως χαρακτηριστικά είπε. Μπορεί στην αρχή να γέλασα με τις δηλώσεις του, ωστόσο, έναν μόλις μήνα έπειτα από αυτή τη συζήτηση και αυτό το ΕΠΙΚΟ δώρο, οφείλω να ομολογήσω πως το αγόρι μου, είναι πολύ μπροστά.

Διότι με αυτή τη σκούπα, επιστρέφω κάθε μέρα σε ένα πραγματικά καθαρό σπίτι, δίχως να έχω κοπιάσει καθόλου! Oh yes!

yes

Όταν το σπίτι δεν έχει ποτέ σκόνη και εσύ σκουπίζεις… αράζοντας

Αν θέλεις να καταλάβεις γιατί άρχισα ξαφνικά να εγκωμιάζω τον φίλο μου, μετέτρεψε τις παρακάτω λέξεις σε εικόνες και θα καταλάβεις.

Είναι λίγο μετά τις 7 το απόγευμα και εσύ, επιστρέφεις κουρασμένη στο σπίτι από το γραφείο. Αντί να τα βρεις όλα στην εντέλεια όμως, στο σαλόνι και την κουζίνα επικρατεί ένας πανικός. Όσο για το πάτωμα, δεν θέλεις καν να το κοιτάς. Τι κάνεις; Φτιάχνεις ένα τσάι, αράζεις στον αναπαυτικό καναπέ σου, πιάνεις το smartphone σου και δίχως να κουνηθείς, σκουπίζεις όλο το σπίτι.

Διότι η iRobot Roomba i7+*, η ρομποτική σκούπα που ήρθε επιτέλους στην Ελλάδα, βρίσκεται στο σπίτι σου και σε κάνει να νιώθεις ότι πρωταγωνιστείς σε ταινία επιστημονικής φαντασίας, πως από το σήμερα βρέθηκες ξαφνικά στο αύριο, δίχως να κουνήσεις το μικρό σου δαχτυλάκι.

Τουλάχιστον έτσι αισθάνεσαι όταν την παρακολουθείς να σκουπίζει και να φορτίζεται μόνη της -και μετά τη φόρτιση να συνεχίζει από το σημείο που σταμάτησε μέχρι να τελειώσει το καθάρισμα. Το ίδιο ενθουσιασμένη νιώθεις όταν βλέπεις τη σκούπα ρομπότ με την επική, αυτόματη λειτουργία αδειάσματος του κάδου της, να μην πέφτει ποτέ πάνω στα έπιπλα, να εντοπίζει τη βρομιά, να προσανατολίζεται τέλεια στον χώρο και μεταξύ άλλων, να επιλέγει πάντα μόνη της την καλύτερη τεχνική καθαρισμού για κάθε δωμάτιο -ανάλογα με τη βρομιά που υπάρχει!

Στην περίπτωση δε που έχεις και εσύ κατοικίδιο και το σπίτι γεμίζει κάθε μέρα με τρίχες, μάθε πως με το αγαπημένο σου ρομπότ, «παίζει» και διπλός καθαρισμός, μιας και καθαρίζει όλες τις επιφάνειες δύο φορές.

fores

iRobot και έφυγα

Αν έκλεισες τα μάτια και οραματίστηκες τα παραπάνω, μπορείς εύκολα να κατανοήσεις γιατί πλέον αισθάνομαι καλύτερα με το θέμα της συγκατοίκησης και γιατί κάθε απόγευμα νιώθω πως είμαι η πρωταγωνίστρια μιας… φουτουριστικής, ρομαντικής κομεντί. Δεν είναι τυχαίο πως λίγο λίγες ημέρες αφότου έλαβα το tech αυτό δώρο, πήρα και μία ρομποτική σφουγγαρίστρα. Και κάπως έτσι δύο μικρά και αθόρυβα ρομπότ, η Roomba και η Braava, έγιναν οι νέες μου «κολλητές».

Διότι όχι μόνο μου επιτρέπουν να καθαρίζω πραγματικά το σπίτι δίχως κόπο από τον καναπέ, αλλά μου δίνουν επίσης τη δυνατότητα να το κάνω και όταν βρίσκομαι εκτός σπιτιού! Απλώς πατάω το κουμπί CLEAN στην εφαρμογή iRobot Home στο smartphone ή το tablet μου και τα ρομπότ μου, πιάνουν δουλειά.

douleia

Όπως καταλαβαίνεις, η μέρα που σκούπισα για πρώτη φορά το σπίτι μου από τον καναπέ, μου έχει μείνει αξέχαστη και δεν μπορώ να σταματήσω να μιλάω και να γράφω για αυτή. Το «αύριο» είναι ήδη εδώ, ακόμη και σε ό,τι αφορά στις δουλειές του σπιτιού και κάθε tech γυναίκα εν έτει 2019, αξίζει να το γνωρίζει και φυσικά, να βρει το δικό της ρομπότ. Όποια iRobot Roomba ρομποτική σκούπα και αν επιλέξεις, το σίγουρο είναι πως υπάρχει ένα μοντέλο που θα καλύψει τις ανάγκες σου. Κάνε, λοιπόν, την έρευνά σου και νιώσε τι σημαίνει το να καθαρίζεις κάθε μέρα το σπίτι, δίχως να κάνεις βήμα.

*Οι σκούπες iRobot Roomba είναι διαθέσιμες στα καταστήματα Κωτσόβολος και το www.kotsovolos.gr