Πότε ήταν η τελευταία φορά που αισθάνθηκες Genius;

Πότε ήταν η τελευταία φορά που αισθάνθηκες Genius;

Ομολογώ, πως η δική μου μετάβαση από τη ζεστή οικογενειακή θαλπωρή στο διαμέρισμα της… ανεξαρτησίας, δεν ήταν τελικά μία τόσο ανώδυνη και εύκολη υπόθεση όσο πίστευα στην αρχή.

Υπάρχουν πολλά ορόσημα στη ζωή μας, τα οποία με τον τρόπο τους υποδηλώνουν πως ανεβαίνουμε «σκαλοπάτι» και ένα από αυτά είναι αναμφίβολα η στιγμή που εγκαταλείπουμε το πατρικό μας για να κάνουμε τη μεγάλη είσοδο στο πρώτο, ολόδικό μας σπίτι. Ομολογώ, πως η δική μου μετάβαση από τη ζεστή οικογενειακή θαλπωρή στο διαμέρισμα της… ανεξαρτησίας, δεν ήταν τελικά μία τόσο ανώδυνη και εύκολη υπόθεση όσο πίστευα στην αρχή. Οι γονείς μου μάλλον με θεωρούσαν ακόμη πολύ μικρή και ίσως λίγο… ανεύθυνη για να διευθετήσω μόνη μου σημαντικά ζητήματα που αφορούσαν στο νοικοκυριό, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να θέλουν να έχουν τον «πρώτο» λόγο στα πάντα.

Αυτό που δεν μπορούσαν ή μάλλον δεν ήθελαν να καταλάβουν, είναι πως οι ανάγκες ενός ατόμου, διαφέρουν αρκετά από τις ανάγκες μίας τετραμελούς οικογένειας, με αποτέλεσμα να μου προτείνουν λύσεις που όχι μόνο ήταν αχρείαστες, αλλά και ιδιαίτερα δαπανηρές. Η κάπως εκνευριστική επιμονή τους να ακολουθήσω τις έμπειρες -σύμφωνα με τους ίδιους- συμβουλές τους, ήταν ο βασικός λόγος που αποφάσισα συγχρόνως με εκείνους να κάνω και εγώ την δική μου αναζήτηση, η οποία δεν άργησε να φέρει και τα επιθυμητά αποτελέσματα, δηλαδή τα σταθερά πακέτα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που «έβαλαν» τα γυαλιά στους γονείς μου και με έκαναν να νιώσω μπροστά τους, πιο ψαγμένη και… Genius από ποτέ!

Για να ξέρω πάντα τι με περιμένει

Από όταν σχεδόν θυμάμαι τον εαυτό μου, ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα της μητέρας μου είναι οι υπέρογκοι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος που φτάνουν κάθε δίμηνο στο σπίτι. Το ποσό της φαινόταν πάντα αδικαιολόγητα υψηλό και αδυνατούσε να πιστέψει ότι έχουμε καταφέρει να ξοδέψουμε οικογενειακώς τόσο πολύ ρεύμα. Έπρεπε, λοιπόν, να δείτε πως έλαμψε το πρόσωπό της όταν της μίλησα για το νέο σταθερό και… ιδιοφυές πακέτο που ανακάλυψα και το οποίο αποφάσισα να εγκαταστήσω στη νέα μου στέγη. Μην έχοντας την οικονομική άνεση της οικογένειας, αλλά διατηρώντας το άγχος πως επειδή δεν έχω ξαναμείνει μόνη μου μπορεί να… ξεφύγω και να βρεθώ στην ίδια θέση με τη μητέρα μου, δηλαδή προ εκπλήξεως, αναζήτησα την υπηρεσία εκείνη που θα μου παρέχει μία σταθερή χρέωση ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να «κρύβει» σε ψιλά γράμματα επιπλέον χρεώσεις και η οποία θα μου επιτρέπει να έχω ανά πάσα ώρα και στιγμή τον απόλυτο έλεγχο στην κατανάλωση. Ναι, ούτε εγώ πίστευα πως μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο, μέχρι που το ανακάλυψα!

777

Ιδιοφυής επιλογή για…genius καταναλωτές

Για να καταλάβεις πόσο έξυπνο και συμφέρον είναι το συγκεκριμένο deal, αρκεί να σου αναφέρω πως το κόστος για τις 3.000kWh που χρειάζεται το σπίτι μου ανά έτος, είναι πολύ οικονομικότερο ακόμη και από μία βόλτα στο συνοικιακό σούπερ μάρκετ ή έναν καθαρισμό προσώπου σε κέντρο αισθητικής, ενώ χάρη στην έκπτωση του 10%, δηλαδή το «δώρο» μου για τις φορές που είμαι συνεπής με τη πληρωμή του λογαριασμού, το ποσό γίνεται ακόμη χαμηλότερο. Το καλύτερο βέβαια δεν είναι αυτό, αλλά το γεγονός πως μέσα στα αμέτρητα έξοδα που είχα κατά τη διάρκεια της μετακόμισης, τουλάχιστον κατάφερα να γλιτώσω την εγγύηση -που σε κάθε άλλη περίπτωση θα ήταν υποχρεωτική- επιλέγοντας απλά να πληρώνω τον λογαριασμό μου αυτόματα μέσω πάγιας εντολής τραπεζικού λογαριασμού. Μα πες μου ειλικρινά, γίνεται να μην αισθάνεσαι Genius μετά από αυτό; Όταν μάλιστα μπήκα από το κινητό μου στην εφαρμογή myprotergia, για να δείξω στη μητέρα μου το ιστορικό μετρήσεων κατανάλωσης, ήταν πλέον θέμα χρόνου να αντικαταστήσει και εκείνη τον παλιό πάροχο με το οικονομικό και σύγχρονο πακέτο Genius 3, ό,τι πρέπει για να καλύψει κάποιος τις ανάγκες μίας οικογένειας. Μάλιστα, με το πέρας του χρόνου έχω πλέον την δυνατότητα να μεταφέρω τις kWh που μου περίσσεψαν στη νέα χρονιά και να συμψηφιστούν με όσα kWh δικαιούμαι ανάλογα με το πακέτο που έχω επιλέξει. Τέλειο;

teleioo

Κλείνοντας, αν βρίσκεσαι και εσύ στο δύσκολο μεταίχμιο που σε θέλει με το ένα πόδι μέσα και με το άλλο έξω από το πατρικό σου, η μόνη συμβουλή που έχω να σου δώσω είναι να μην αφήσεις κανέναν να σου επιβάλλει τις δικές του συνήθειες και επιλογές στο μεγάλο αυτό βήμα που είσαι έτοιμη να πραγματοποιήσεις. Καλώς ή κακώς, κανένας ούτε καν οι γονείς σου δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τις ανάγκες σου, καλύτερα από εσένα την ίδια! Να είσαι σίγουρη πως μπαίνοντας στο καινούργιο σου σπίτι και συνεπώς στη νέα σου ζωή, μία ζωή που εσύ επέλεξες σύμφωνα με τις επιθυμίες σου, θα αισθανθείς πιο σίγουρη και πιο… Genius από ποτέ!