Πώς να χρησιμοποιήσεις το νερό στο οποίο έβρασες τα ζυμαρικά

1 SHARE

Τελικά, τι κάνουμε με το νερό από τα ζυμαρικά;

Έβρασες τα ζυμαρικά σου και τώρα έχει μείνει τουλάχιστον μια κούπα νερό αλατισμένο και γεμάτο υγρό άμυλο.

Πρόσεξε! Μην ξεπλύνεις τα ζυμαρικά κάτω από τρεχούμενο νερό και προς θεού μην πετάξεις το βρασμένο νερό.

Αρχικά, μπορείς να «δέσεις» και τις πιο δύσκολες σάλτσες για ζυμαρικά με το νερό αυτό. Αρχικά, το υγρό άμυλο στο νερό λειτουργεί σαν κόλα ή σαν βούτυρο για να γίνει παχύρευστη η σάλτσα που φτιάχνει.

Έπειτα, μπορείς να βράσεις στο νερό αυτό λαχανικά όπως το μπρόκολο για να συνοδεύσεις τα ζυμαρικά σου.  

Ιδανικά, χρησιμοποίησε μισή κόπα από το νερό αυτό για να φτιάξεις σάλτσα ντομάτας για τα μακαρόνια ή την πίτσα ενώ αν τα μακαρόνια κολλήσουν, μέχρι να φτιάξεις την σάλτσα, κράτα λίγο από το νερό αυτό για να τα «ξυπνήσεις» και να αποκτήσουν την υφή που πρέπει.

COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ