Εσύ το κάνεις συχνά;

Εσύ το κάνεις συχνά;

Κόλπα που θα κάνεις κάθε μέρα για να ξοδεύεις λιγότερα.

Είναι αυτή η περίοδος που ακόμα και η πιο μικρή προσπάθεια σου για αποταμίευση έχει αντίκτυπο στο πορτοφόλι σου. Ακόμα και το πιο απλό και καθημερινό tip που θα κάνεις θα σε ωφελήσει και για αυτό έχεις άλλη μία μικρή συνήθεια να εντάξεις στην καθημερινή σου ρουτίνα. Η οικονομία αρχίζει από τα απλά και για αυτό μην διστάσεις να εντάξεις στην ζωή σου μικρά tips που θα κάνουν τη διαφορά ακόμα και αν αυτό δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά.

Όλα στο σκοτάδι

Φρόντισε να σβήνεις τα φώτα κάθε φορά που αποχωρείς από κάποιο δωμάτιο. Ακόμα καλύτερα αν σβήνεις την τηλεόραση και τον υπολογιστή σου τελείως, βγάζοντας τα από την πρίζα, δεν φαντάζεσαι πόση ενέργεια εξοικονομείς. Άλλαξε όλες τις απλές λάμπες του σπιτιού σου με λάμπες φθορίου, οι οποίες θα σου εξοικονομήσουν ενέργεια από μόνες τους.

Όλα είναι δανεικά

Επισκέψου την τοπική δημοτική βιβλιοθήκη και δανείσου βιβλία ή dvd, αντί να αγοράζεις καινούρια. Όχι μόνο θα εξοικονομήσεις χρήματα αλλά θα υποστηρίξεις και τις δραστηριότητες του Δήμου σου. Πολλοί Δήμοι και ιδιωτικά ιδρύματα έχουν εξαιρετικά δωρεάν προγράμματα με σεμινάρια εκμάθησης ενηλίκων ή προγράμματα για παιδιά, που θα σε ξαφνιάσουν. Δεν έχεις παρά να το ψάξεις.

Η μαύρη λίστα

Προσπάθησε να καταγράψεις τις καθημερινές σου αγορές για να ξέρεις κάθε στιγμή της ημέρας πόσα έχεις ξοδέψει. Έτσι καταφέρνεις να περιορίζεις περιττά έξοδα και να μένεις πιστή στο προϋπολογισμό σου.

Σωστή νοικοκυρά

Ακόμα και αν είσαι πολύ κουρασμένη μετά από τόσες ώρες στο γραφείο, προσπάθησε να μαγειρεύεις τα γεύματα τις οικογένειας και να μην παραγγέλνετε από έξω. Δεν φαντάζεστε πόσα χρήματα εξοικονομείτε με αυτόν τον τρόπο.