Χριστουγεννιάτικα δώρα: Πώς θα προσφέρω αγάπη, χαρά και… γεύση;

Χριστουγεννιάτικα δώρα: Πώς θα προσφέρω αγάπη, χαρά και… γεύση;

Το κάθε δώρο μου θέλω να είναι πρωτότυπο και πραγματικά χρήσιμο.

Περισσότερο από το στόλισμα του δέντρου και του σπιτιού, από τις εξόδους σε γιορτινή ατμόσφαιρα, από τα… απανωτά χριστουγεννιάτικα πάρτι, η αγαπημένη μου χριστουγεννιάτικη ασχολία είναι να προσφέρω δώρα στους αγαπημένους μου – και φυσικά να επιλέγω για τον καθέναν τους αυτό που θεωρώ πως ταιριάζει περισσότερο στην προσωπικότητά του. Λατρεύω να μπαίνω στη θέση του και να προσπαθώ να βρω τι θα τους ενθουσιάσει κάθε φορά. Ο ενθουσιασμός που βλέπω στις αντιδράσεις, στα λόγια και τα μάτια τους όταν ανοίγουν το λαμπερό και εορταστικό περιτύλιγμα, με τις κόκκινες κορδέλες και τα στολιδάκια, γίνεται και δικός μου ενθουσιασμός!

Το κάθε δώρο μου θέλω να είναι πρωτότυπο και πραγματικά χρήσιμο. Θέλω να είναι «διασκεδαστικό» και να δηλώνει από μόνο του πως είναι επιλεγμένο με πραγματική αγάπη. Το νόημα της ανταλλαγής χριστουγεννιάτικων δώρων άλλωστε δεν είναι η αγορά αυτή καθαυτή, αλλά η προσφορά.

Έτσι, σκέφτηκα να κάνω μια πρώτη απόπειρα επιλογής των δώρων μου φέτος, απολαμβάνοντας το αγαπημένο μου ρόφημα για την περίοδο αυτή, που δεν είναι άλλο από το Toffee Nut Latte, που για μένα είναι η αποθέωση της χριστουγεννιάτικης παράδοσης των Starbucks: Espresso με γάλα στον ατμό και επικάλυψη από σαντιγί και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς δημιουργούν το πλούσια κρεμώδες ρόφημα που με ξετρελαίνει με τη γεύση και τα αρώματά του. Η αλήθεια είναι πως φέτος έκανα αρκετές… «απιστίες» στο αγαπημένο μου Toffee Nut Latte, αφού η νεά Toasted Marshmallow Hot Chocolateμε την ακαταμάχητη σως μόκα που συνδυάζεται με σιρόπι marshmallow και γάλα στο ατμό και γαρνίρεται με σαντιγί από γεύση marshmallow και γλυκιά σκόνη καραμέλας, με συνεπήρε! Η ευτυχία που νιώθω συμπληρώνεται στο άκουσμα της είδησης του νέου Vanilla Cardamom Latte αλλά και της διατήρησης του «παραδοσιακού» Gingerbread Latte, αποκλειστικά σε όλα τα καταστήματα Starbucks, για να μοιραστούμε όλοι μαζί στιγμές θαλπωρής και ζεστασιάς με την πιο γιορτινή παρέα κλασικών και νέων επιλογών! Τα εορταστικά ροφήματα φτιαγμένα στο χέρι, με πολλή αγάπη και τέχνη από τους baristas των Starbucks είναι για εμένα μία «ιεροτελεστία» που αναμένω κάθε χρόνο με αγωνία!

999

Η στιγμή της περισυλλογής όμως απαιτεί espresso και αφού παρήγγειλα, πλήρωσα με την Prepaid κάρτα Starbucks μου – κι αμέσως μου ήρθε η πρώτη ιδέα για δώρο! Γιατί να μην συνδυάσω φέτος σε όλα μου τα δώρα ένα κέρασμα προς τους αγαπημένους μου; Προσθέτοντας στο δώρο μου μια Prepaid κάρτα Starbucks, με όποιο ποσό εγώ διαλέξω για τον καθένα, προσφέρω κάτι παραπάνω από την απόλαυση ενός ροφήματος ή μιας λιχουδιάς. Κι αυτό γιατί με κάθε χρήση της κάρτας για αγορά προϊόντων, τα Starbucks προσφέρουν 5 λεπτά για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό των Νέων των Παιδικών Χωριών SOS (Στέγη Νέων Αθήνας και Θεσσαλονίκης). Πολύ απλά, τους προσφέρω διπλή χαρά γιατί και θα απολαύσουν το ρόφημά τους κερασμένο από εμένα και θα προσφέρουν οι ίδιοι σε έναν καλό σκοπό! Μπορεί μάλιστα να την τοποθετήσω μέσα σε ένα επαναχρησιμοποιούμενο κόκκινο ποτήρι, ώστε να περάσω και το οικολογικό μήνυμα που με ενδιαφέρει πολύ!

333

Ευχαριστημένη που η πρώτη μου σκέψη ήταν τόσο ικανοποιητική που σίγουρα θα κάνει τα φετινά μου δώρα ξεχωριστά και πρωτότυπα, κάθισα αναπαυτικά στην πολυθρόνα μου και απόλαυσα την πρώτη γουλιά από το ρόφημά μου, παρατηρώντας τον χώρο και αναζητώντας καινούριες ιδέες. Το μάτι μου πέφτει στην κούπα αλεπού – μα είναι τόσο χαριτωμένη! Πάω στοίχημα πως αν την έβλεπε η Ελένη η κόρη μου, θα ενθουσιαζόταν και δεν θα καταδεχόταν να πιει το γάλα της από πουθενά αλλού! Ή μήπως την κούπα χιονάνθρωπος με καλαμάκι;

Ο Αλέξανδρος σίγουρα θα λατρέψει τις μοντέρνες ανοξείδωτες κούπες που βλέπω πιο δίπλα– φυσικά και θα του κάνω δώρο δύο, για να απολαμβάνουμε τα ροφήματά μας μαζί.

Η κολλητή μου που έχει πάθος με τα γκλίτερ και γενικά ό,τι γυαλίζει θα ξετρελαθεί με το γιορτινό ανοξείδωτο μπουκάλι σε βαθύ κόκκινο με Glitter – πιο χριστουγεννιάτικο δώρο, δεν γίνεται!

6666

Και στην Ειρήνη, που κάθεται δίπλα μου στο γραφείο, θα πάρω μία μοναδική ποικιλία καφέ, για να έχει τα πιο ξεχωριστά Χριστούγεννα στην... κούπα της και να μοσχοβολάει το χαρμάνι! Christmas Blend Espresso Roast ή Christmas Blend, δεν ξέρω ποια να πρωτοδιαλέξω!

Πιο δύσκολη από όλους αποδεικνύεται η μαμά μου: Τι να της πάρω; Μα, την εορταστική κεραμική κούπα, λευκή με κόκκινο πουά, αρκετά χριστουγεννιάτικη αλλά και all season ταυτόχρονα, που μάλιστα είναι διαθέσιμη σε δύο μεγέθη, ιδανικός συνδυασμός για να απολαμβάνει και το σύντομο εσπρεσάκι της και το αγαπημένο της latte!

latteeeee

Δεν χρειάστηκα τίποτα παραπάνω από το αγαπημένο μου ρόφημα και την Prepaid κάρτα Starbucks για να διαλέξω τα χριστουγεννιάτικα δώρα των αγαπημένων μου και να τους δώσω τη διπλή χαρά, να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους ρόφημα, προσφέροντας παράλληλα στα Παιδικά Χωρά SOS.

Καλές γιορτές και σε εσάς!