X-MAS CALLING: Πώς θα κάνεις το σπίτι σου ένα χριστουγεννιάτικο… καταφύγιο;

X-MAS CALLING: Πώς θα κάνεις το σπίτι σου ένα χριστουγεννιάτικο… καταφύγιο;

Ναι, με άλλα λόγια δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να μπούμε για τα καλά στο λεγόμενο Christmas spirit!

Παρότι η πόλη έχει ήδη προλάβει να στολιστεί τα γιορτινά της, η ατμόσφαιρα «μυρίζει» Χριστούγεννα και οι περισσότεροι από εμάς έχουν αρχίσει από τώρα να προετοιμάζονται πυρετωδώς για τις επερχόμενες γιορτές, η καθημερινότητα με τις αμέτρητες υποχρεώσεις και τους «τρελούς» ρυθμούς της, δεν μας επιτρέπει να ευχαριστηθούμε όσο θα θέλαμε την έλευση των γιορτών. Ναι, με άλλα λόγια δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να μπούμε για τα καλά στο λεγόμενο Christmas spirit!

Αν έχεις και εσύ τις ίδιες σκέψεις, θέλω να ξέρεις πως τουλάχιστον δεν είσαι η μόνη! Πολλοί από εμάς, είναι τόσο απορροφημένοι από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, που δυσκολεύονται να χαλαρώσουν και να «πιάσουν» ένα πιο γιορτινό mood. Επειδή όμως, όπως λέει και ο σοφός λαός, «τρώγοντας έρχεται η όρεξη», ξέρουμε τον τρόπο για να… αφυπνίσεις μέσα σου το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Πώς θα το καταφέρεις; Ξεκινώντας φυσικά από τον προσωπικό σου χώρο! Κι όμως, μία σειρά πολύχρωμα λαμπάκια, κόκκινες γιρλάντες, μερικά στολίδια και κόκκινα κεριά, είναι αρκετά για να ανατρέψουν την παρούσα κατάσταση και να σε βάλουν σε μία… jingle bell τροχιά.

Ωστόσο, πριν προχωρήσεις στην οποιαδήποτε αγορά, διάβασε πρώτα το κείμενο που ακολουθεί, γιατί έχουμε συγκεντρώσει τα πιο must χριστουγεννιάτικα trends για το décor της «φωλιάς» σου! Να ξέρεις πως μία επίσκεψη σε ένα από τα 31 καταστήματα της Δανέζικης αλυσίδας JYSK, θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι για να μετατρέψεις το σπίτι σου σε ένα γιορτινό… καταφύγιο!

It’s all hygge to me!

Αν ασχολείσαι με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων ή γενικότερα παρακολουθείς τις τάσεις στο home décor, τότε σίγουρα έχεις διαβάσει ξανά τον όρο «hygge», ο οποίος συνδέεται άμεσα με ένα ευχάριστο και ξεκούραστο περιβάλλον. Οι Δανοί χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη λέξη, υποδηλώνοντας τις χουχουλιάρικες στιγμές με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, την ησυχία, τη θαλπωρή, τη σωματική και ψυχική ευεξία. Χαμηλός, διακριτικός φωτισμός από κεριά ή λαμπάκια, λαχταριστά ζεστά ροφήματα, άνετες μαξιλάρες, κουβέρτες φλις, ριχτάρια και χαλιά σε «φιλόξενα» χρώματα, η παρέα των φίλων ή του αγαπημένου σου βιβλίου, είναι μόνο μερικά από τα tips που θα σε βοηθήσουν να καλωσορίσεις το hygge στον χώρο σου και να προετοιμαστείς ψυχολογικά για τα Χριστούγεννα!

Extra tip: Αφού ακουλουθήσεις τις παραπάνω υποδείξεις, γιατί δεν προσκαλείς τις κολλητές σου να στολίσετε παρέα το σπίτι σου και αργότερα να απολαύσετε μία αποκλειστικά χριστουγεννιάτικη προβολή των αγαπημένων σας γιορτινών ταινιών;

0000

Όλα στο κόκκινο!

Μπορεί ο Bing Crosby να ονειρευόταν λευκά Χριστούγεννα, όμως νομίζω πως το κόκκινο χρώμα έχει καθιερωθεί ως «πρωταγωνιστής» των Χριστουγέννων εδώ και δεκαετίες. Ακριβώς για αυτό, ακόμη και μερικές διακοσμητικές «πινελιές» σε παρόμοιες αποχρώσεις, μπορεί να αλλάξουν εντελώς τη διάθεσή σου. Τοποθετώντας μικρά κλαδάκια σε κόκκινους ή κρεμ χρωματισμούς με μια σειρά λευκά ή κόκκινα λαμπάκια, μερικά χαριτωμένα ξωτικά και μικρούς Άη Βασίληδες στα ράφια ή το τραπέζι του σαλονιού σου, αυτόματα ο χώρος σου θα αποκτήσει ένα πολύ πιο γιορτινό και αισιόδοξο ύφος. Μπορείς επίσης να ντύσεις με διαφορετικά χριστουγεννιάτικα περιτυλίγματα και κορδέλες παλιά χαρτόκουτα ή κουτιά παπουτσιών και με αυτά να στολίσεις μία γωνία του σπιτιού σου, βάζοντας το ένα κουτί πάνω στο άλλο και δημιουργώντας έτσι ένα πιο σύγχρονο και DIY χριστουγεννιάτικο δέντρο!

dentroooo

Ξορκίζοντας το σκοτάδι

Κι όμως, ο φωτισμός είναι το καθοριστικότερο κομμάτι στη διαμόρφωση και τη διακόσμηση ενός χώρου. Ειδικότερα τη δεδομένη περίοδο όπου νυχτώνει πολύ πιο νωρίς, τα λαμπάκια μπορούν να δημιουργήσουν ένα πολύ πιο φιλόξενο και ζεστό σκηνικό μέσα στο σπίτι σου. Άλλωστε μην ξεχνάς πως το φως ανέκαθεν συμβόλιζε την ελπίδα και την καλοσύνη, δύο αρετές που συνδέονται άρρηκτα με τις γιορτές των Χριστουγέννων. Σε κάθε περίπτωση, εκτός από τα κλασικά λαμπάκια γιρλάντες, υπάρχουν ονειρεμένα διακοσμητικά φαναράκια και κηροπήγια, τα οποία θα σου χαρίσουν έναν πολύ πιο φυσικό και ξεκούραστο φωτισμό.

fwtismosss

Κλείνοντας, η τελευταία συμβουλή που έχω να σου προτείνω, είναι πως αν θες να φέρεις ASAP έναν πιο χριστουγεννιάτικο αέρα στον χώρο σου, το ιδανικότερο θα ήταν να οργανώσεις και το ανάλογο χριστουγεννιάτικο γεύμα! Προσκαλώντας σε μία αξέχαστη γευστική εμπειρία τα αγαπημένα σου πρόσωπα, ανταλλάσσοντας συμβολικά δώρα μεταξύ σας σε ένα τυχερό Secret Santa, να είσαι βέβαιη πως θα «ξεχειλίσει» το σπίτι σου γιορτινή διάθεση. Μην χάνεις, λοιπόν, άλλο χρόνο! Επισκέψου σήμερα κιόλας τα καταστήματα JYSK και μπες επιτέλους στη γιορτινή τροχιά των φετινών Χριστουγέννων!