Πώς η ασφάλεια συνδέεται με την αισιοδοξία και μας βοηθά να ζούμε καλύτερα

Πώς η ασφάλεια συνδέεται με την αισιοδοξία και μας βοηθά να ζούμε καλύτερα

Είναι τελικά σημαντικό να νιώθουμε ασφαλείς για να είμαστε ευτυχισμένοι; Άραγε, με ποιον τρόπο η ασφάλεια στη ζωή μας συνδέεται με την αισιοδοξία και την ευτυχία και μπορεί να αναβαθμίσει την καθημερινότητά μας;

Η απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα έρχεται μέσα από έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια και οι οποίες «δείχνουν» ουσιαστικά πως η ασφάλεια αποτελεί σημαντική προϋπόθεση για την ευτυχία ενός ανθρώπου και τη βελτίωση του επιπέδου ζωής του.

Σε μία εποχή, μάλιστα, όπως η σημερινή, κατά την οποία η ανασφάλεια αποτελεί σε πολλές περιπτώσεις τον «κανόνα» σε προσωπικό και εργασιακό επίπεδο -έχοντας και πολλές αρνητικές επιδράσεις στην υγεία μας- είναι σημαντικό να επενδύσουμε στο κεφάλαιο «ασφάλεια», σε κάθε τομέα της ζωής μας.

Το παράδειγμα των Δανών

Σύμφωνα με τους ειδικούς, το να αισθανόμαστε ασφάλεια και να έχουμε σταθερότητα στη ζωή μας, συνιστά μία σημαντική προϋπόθεση για να ζούμε περισσότερα κάθε στιγμή και να απολαμβάνουμε με περισσότερη ενέργεια και χαρά την καθημερινότητά μας.

Το γεγονός, λοιπόν, πως η Δανία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στις τρεις πρώτες θέσεις της έκθεσης για την Παγκόσμια Ευτυχία, δεν είναι τυχαίο. Η έννοια του «hygge», που αποτελεί ουσιαστικά έναν τρόπο ζωής για τους Δανούς, εξηγεί σε σημαντικό βαθμό γιατί οι Δανοί ανήκουν στους πιο ευτυχισμένους λαούς του κόσμου.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr