Τρία σημάδια ότι ήρθε η ώρα να πετάξεις το τηγάνι σου (& 10 λάθη που έκανες και το έφθειρες)

4 SHARES

Μήπως ήρθε η ώρα να πετάξεις το αγαπημένο σου τηγάνι;

Μήπως θυμάσαι ποια ήταν η τελευταία φορά που αγόρασες τηγάνι; Όχι ε; Το λες και πρόβλημα γιατί η αλήθεια είναι πως σπάνια αλλάζουμε τα κατσαρόλια μας.

Έλα όμως που το τηγάνι ή το γουόκ είναι αντικείμενο που είναι πιθανό να χρησιμοποιείς πιο πολύ από κάθε άλλο, με αποτέλεσμα να θέλει αλλαγή πιο σύντομα.

Ιδού τα σημάδια πως ήρθε η ώρα να αντικαταστήσεις το αντικολλητικό τηγάνι σου.

Η αντικολλητική επιφάνεια έχει εξαφανιστεί

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το φαγητό να μην ψήνεται καν σωστά, να κολλάνε τα τρόφιμα και το αποτέλεσμα να είναι όχι μόνο κακό αλλά και ανθυγιεινό.

Το τηγάνι έχει γρατζουνιές:

Ανάλογα με το είδος του αντικολλητικού τηγανιού, το ότι η επιφάνεια φθείρεται κάθε φορά, είναι ένδειξη πως μπορεί να τρως μαζί με το φαγητό και επικίνδυνα χημικά. Κάποια παλιά αντικολλητικά τηγάνια είναι φτιαγμένα από υλικά όπως το PFOA ή C8 τα οποία έχουν ενοχοποιηθεί για την ανάπτυξη όγκων από την Αμερικάνικη Ένωση κατά του καρκίνου. Αν βλέπεις γρατζουνιές ή αν έχει φύγει το χρώμα ή αν απλά το τηγάνι σου είναι σχεδόν αρχαίο, ανακύκλωσέ το και διαφύλαξε την υγεία σου.

Το τηγάνι δεν είναι καν λειτουργικό:

Ο πάτος του τηγανιού είναι μαύρος από τα λίπη, το χερούλι έχει χαλαρώσει, το ίδιο το σχήμα έχει αλλάξει και δεν στέκεται σωστά στο μάτι. Αυτές θα έπρεπε να είναι ενδείξεις πως το τηγάνι θα έπρεπε να έχει φύγει από την κουζίνα σου χτες! Κινδυνεύεις να καείς, να φύγει το τηγάνι από το μάτι και να προκληθεί ατύχημα ή απλά να ψήσεις ή να σοτάρεις το φαγητό με τον λάθος τρόπο.

Παρακάτω θα δεις και τα δέκα λάθη που κάνουμε στην χρήση του αντικολλητικού τηγανιού! 

4 SHARES
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ