Τέσσερις επιστημονικά επιβεβαιωμένοι τρόποι για να τρως σκόρδο και να μην μυρίζει η ανάσα σου

6 SHARES

Θα τρως σκόρδο και θα χαίρεσαι

Αν δεν είσαι βαμπίρ και ανήκεις στην κατηγορία των ανθρώπων που αγαπούν το σκόρδο, ωμό ή μαγειρεμένο μέσα στην σάλτσα για τα μακαρόνια ή πάνω στο ψωμί, ξέρεις πολύ καλά πως δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να παρατήσεις ένα σνακ ή πιάτο με σκόρδο, από φόβο μήπως μυρίζει η ανάσα σου κατόπιν.

Οι ειδικοί του Ohio State University, έκαναν όχι μία αλλά δύο έρευνες και κατέληξαν πως υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα τρόφιμα που μπορούν να κάμψουν την γνωστή σε όλους μας σκορδίλα. Αν θες να διώξεις αρχικά τη σκορδίλα από τα χέρια, δες το βίντεο. 

Ωμά μηλαράκια:

Θυμάσαι πως αν κόψεις ένα μήλο και το αφήσεις έξω, γίνεται καφέ; Το ένζυμο που ευθύνεται για το καφέ χρώμα του μήλου, μπορεί να δρα σαν αποσμητικό στόματος μετά την κατανάλωση σκόρδου.

Δες τις υπόλοιπες τρεις σωτήριες τροφές, παρακάτω

  • Χυμός λεμονιού:
Τις φορές που θες να φας ωμό σκόρδο, στο τζατζίκι για παράδειγμα, εκεί όπου εκκρίνεται πιο έντονα η αλιίνη και η αλιινάση, ο χυμός λεμονιού μπορεί να κάμψει την σκορδίλα.
COMMENTS

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ