Κρασί στην κατάψυξη; 8 τροφές που μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη για να αντέξουν μέχρι κι ένα χρόνο

Πατούλια Κατερίνα
Κρασί στην κατάψυξη; 8 τροφές που μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη για να αντέξουν μέχρι κι ένα χρόνο

Τι έχεις στο ντουλάπι ή το ψυγείο αλλά θα διατηρηθεί καλύτερα στην κατάψυξη;

Οι καιροί είναι δύσκολοι, έχεις τρόφιμα που αναγκαστικά θα τα ανοίξεις αλλά μπορεί να μην τα καταναλώσεις άμεσα. Τι θα μπορούσες να κάνεις; Μα να τα καταψύγεις, είτε ανοιγμένα, είτε σφραγισμένα.

Για παράδειγμα, ήξερες πως το κρασί που περίσσεψε (ένα μπουκάλι ήταν δύσκολο να το πιεις μόνη εν μέσω καραντίνας) μπορείς να το βάλεις σε παγοκύστη, να το καταψύξεις και να το χρησιμοποιήσεις μέσα σε έξι μήνες σε σάλτσες, μαγειρεύτα ή σε σούπα;

Κι όχι μόνο! Ιδού οκτώ ακόμα τρόφιμα που μπαίνουν άνετα στην κατάψυξη!

1.Βούτυρο: Φυτικό και ζωικό, καλύτερα αλατισμένο και στην συσκευασία του για να αντέξει ως ένα χρόνο και περίπου έξι μήνες το ανάλατο.

2. Φρεσκοκομμένα μπαχαρικά και βότανα: Τα αγοράζεις ματσάκι ματσάκι και σου ξεραίνονται. Βάλε σε σακουλάκια τον μαϊντανό, τον βασιλικό, τον άνιθο, κατάβρεξέ τα με νεράκι και πάγωσέ τα και απόλαυσέ τα όταν τα έχεις ανάγκη για έξι μήνες τουλάχιστον.

3. Χυμός ντομάτας: Ή πάστα ντομάτας, ό,τι κι αν χρησιμοποιείς, γέμισε θήκες για παγάκια και χρησιμοποίησέ τα στο μαγείρεμα.

4. Ψωμί: Του τοστ ή ζυμωτό. Βάλτο στην κατάψυξη σε σακούλα ειδική και μπορείς να το φας και μετά από 3 μήνες. Ειδικά, η σκέψη του frozen toast, ένα έτοιμο κατεψυγμένο τοστ με τυράκι και γαλοπούλα, μπορεί να αντέξει σε σακουλάκι στην κατάψυξη και μήνα και να σε βοηθήσει να απολαύσεις το πρωί το πιο κολασμένο πρωινό.

Δες τα υπόλοιπα τρόφιμα στην παρακάτω gallery