Τελικά να βάψεις καφέ ή άσπρα αυγά;

Τελικά να βάψεις καφέ ή άσπρα αυγά;

Ποια αυγά να επιλέξεις για να βάψεις;

Αν ρωτήσεις τη μαμά σου, που ζει μακριά και δεν έχει φέτος την δυνατότητα να σου στείλει αυγουλάκια από τις κότες σας, θα σου πει να αγοράσεις αυγά καφετιά, χωριάτικα, πιο θρεπτικά.

Στην τηλεόραση πάλι θα δεις πως οι περισσότεροι προτιμούν να βάφουν άσπρα κάτασπρα αυγά. Τελικά, τι είναι πιο safe;

Ο ειδικοί εξηγούν πως το χρώμα στο κέλυφος του αυγού, το δίνει η ράτσα της κότας. Οι κότες με λευκά πούπουλα και λευκά μάγουλα, παράγουν αυγά με λευκό τσόφλι ενώ οι κότες με καφέ πούπουλα και κόκκινα μάγουλα, μας δίνουν καφετιά αυγά. Όσον αφορά, τον κρόκο αλλά και την γεύση καμία διαφορά δεν υπάρχει. Όσον αφορά την θρεπτική αξία, κάποιες έρευνες υποστηρίζουν πως τα καφέ αυγά τείνουν να έχουν περισσότερα Ω3 λιπαρά οξέα αλλά μιλάμε για αμελητέα ποσότητα.

Όσο για το πιο σκληρό κέλυφος αυτό έχει να κάνει με την ηλικία της κότας που όσο πιο νέα είναι, τόσο πιο σκληρό κέλυφος έχει το αυγό.

Εσύ θες ένα αυγό λοιπόν που να είναι από νεαρή κότα για να μην σπάσει εύκολα στο τσούγκριμα και να μην ποτίσει μέσα η βαφή αυγών.

Aν πάλι δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις την παραδοσιακή κόκκινη βαφή, δοκίμασε να βάψεις τα αυγά με χρώματα ζαχαροπλαστικής ή φυσικά υλικά όπως το κρεμμύδι, το κόκκινο λάχανο ή το παντζάρι.

Στην περίπτωση των φυσικών υλικών, η επιλογή ανάμεσα σε καφέ ή άσπρα αυγά είναι μόνο μία!

Δες την παρακάτω.