Διακοπές της τελευταίας στιγμής

Διακοπές της τελευταίας στιγμής

Δεν προλάβατε να οργανωθείτε αλλά οι διακοπές έφτασαν. Και τώρα; Ψυχραιμία. Η λύση είναι απλή.

Δεν ξέρατε πώς θα είναι η οικονομική σας κατάσταση τον μήνα εκείνο που υποθέσατε πως θα βρεθεί ο χρόνος αλλά δεν ξέρατε και πότε θα βρεθεί αυτός ο χρόνος. Αφήστε που δεν βρέθηκε ποτέ περισσευούμενος χρόνος για να κάνετε την απαραίτητη έρευνα και οργάνωση. Και, τώρα, το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ, οι διακοπές προ των πυλών και εσείς κινδυνεύετε να ξεμείνετε στο άστυ. Ε, όχι δα.

All Inclusive

Τα All Inclusive ξενοδοχεία μπορεί να σας φέρνουν στο νου μεθυσμένους Βρετανούς με πλαστικά βραχιολάκια (ένδειξη πως μένουν σε ένα από τα all inclusive ξενοδοχεία) στις ακτές της Ρόδου και της Κέρκυρας αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Πολλά ξενοδοχεία, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προσφέρουν τη δυνατότητα της All Inclusive διαμονής η οποία, αν το καλοσκεφτείτε, δεν είναι και τόσο κακή. Πέρα από το ότι οι τιμές είναι, συχνά, πολύ προσιτές στο πακέτο της διαμονής, με δωμάτια πολύ φτηνότερα από ό,τι αν τα κλείνατε μόνο για να μείνετε τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε ιδιαίτερα ωραία σημεία συνήθως και προσφέρουν έναν σκασμό ανέσεις. Συν το ότι μπορείτε να υπολογίσετε στην ακρίβεια τα έξοδά σας αφού All Inclusive σημαίνει διατροφή και ποτό (συνήθως) και τα μόνα έξτρα θα είναι οι εκδρομές σας. Αν, πάλι, θέλετε και την ταβέρνα σας και το bar σας μπορείτε να εκμεταλλευτείτε, απλώς, την οικονομικότερη τιμή της κλίνης και να αλωνίσετε ακάθεκτοι στην περιοχή.

Online

Ακόμα και αν δεν είστε ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με το internet εδώ, στον μαγικό κόσμο του web, θα ανακαλύψετε απίθανες προσφορές τόσο σε αεροπορικά εισιτήρια όσο και σε διαμονή της τελευταίας στιγμής. Μια που ανοίγετε που ανοίγετε το facebook 24 ώρες το 24ωρο έχετε το νου σας για τις διαφημίσεις που σκάνε με προτάσεις διακοπών και εκτός από το να τιτιβίζετε ασταμάτητα στο twitter ακολουθήστε και κανένα ταξιδιωτικό site για να κλέψετε -οικονομικές- ιδέες. Για μια μικρή μόνο γεύση από το τι μπορείτε να ανακαλύψετε κάντε κλικ στο skyscanner.com για εισιτήρια ανά τον κόσμο και στο lastminute.com για ξενοδοχεία με πολύ χαμηλότερες τιμές (μια που προτιμούν να τα νοικιάσουν φθηνότερα από το να τους μείνουν άδεια τώρα που έφτασε η τελευταία στιγμή).

Newsletters

Αν δεν βιάζεστε τόσο ώστε να θέλετε να κλείσετε διακοπές για αύριο και έχετε λίγο ακόμα χρόνο αλλά δεν διαθέτετε αρκετό χρόνο ώστε να περιηγηθείτε non stop στο internet γραφτείτε στα newsletters ταξιδιωτικών sites και περιμένετε ώσπου να φτάσει στο mailbox σας η δελεαστική προσφορά που θα σας βγάλει από τη δύσκολη θέση. Στο airtickets.gr μπορείτε, για παράδειγμα, να λαμβάνετε mails με τις χαμηλότερες τιμές των πτήσεων όπως αυτές εμφανίζονται για την περίοδο που θέλετε να ταξιδέψετε.

Κατ' Οίκον

Ναι, τα ξενοδοχεία έχουν τις ανέσεις τους αλλά οι ανέσεις έχουν και ένα κάποιο κόστος. Ενώ τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα διαθέτουν όλες τις ανέσεις πλην της καμαριέρας και της ρεσεψιόν και διατίθενται σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Χωράνε κιόλας περισσότερο κόσμο και τα έξοδα μειώνονται αφού ένα αρκεί για να στεγάσει μια οικογένεια ή μια παρέα φίλων που θα μοιραστεί το κόστος της διαμονής. Επίσης, ίσως η τοποθεσία τους να σας φανεί πολύ πιο βολική στον τόπο προορισμού σας από όσο εκείνη ενός ξενοδοχείου αφού, συνήθως, ανήκουν σε ιδιώτες που εγκαταλείπουν την (βολική) ζωή τους και διαθέτουν το χώρο τους στους χαρωπούς τουρίστες που καταφθάνουν στον τόπο τους.