Γιατί δεν πρέπει να αγοράζεις ποτέ τριμμένο τυρί

Πατούλια Κατερίνα
Γιατί δεν πρέπει να αγοράζεις ποτέ τριμμένο τυρί

Τι μπορεί να πάει στραβά στο τριμμένο τυρί που αγοράζεις;

Μπορείς να το χρησιμοποιήσεις εύκολα, δεν χρειάζεσαι τρίφτη κι απλά το απολαμβάνεις πάνω από την μακαρονάδα, όμως υπάρχει ένας σημαντικός λόγος που δεν πρέπει να αγοράζεις το έτοιμο τριμμένο τυρί από το μάρκετ.

Αν παρατηρήσεις καλά το συσκευασμένο τυρί, όποιο κι αν είναι αυτό, θα δεις στην ετικέτα τρία συστατικά που καμία σχέση με τυρί δεν έχουν: άμυλο πατάτας, ναταμυκίνη και κυτταρίνη σε σκόνη.

Το άμυλο πατάτας είναι πυκνωτικό και βοηθά να μην γίνεται το τριμμένο τυρί μια μάζα. Η ένωση του αμύλου πατάτας είναι η ναταμυκίνη, η οποία είναι αναστολέας μούχλας, οπότε διατηρεί το τριμμένο τυρί φρέσκο. Αυτό το στοιχείο κατά της μούχλας, παράγεται φυσικά από βακτήρια εδάφους. Αλλά μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες επειδή απορροφάται ελάχιστα από το σώμα.

Το τρίτο συστατικό είναι η κυτταρίνη η οποία αποτρέπει το τριμμένο τυρί από το να πάρει υγρασία και να γίνει μια μάζα. Η κυτταρίνη είναι μια μη εύπεπτη φυτική ίνα,όπως είναι οι νιφάδες πίτουρου αλλά οφείλει την κακή της φήμη στο ότι παλιά λεγόταν πως προέρχεται από πολτό ξύλου.



Αυτό που είναι πράγματι κακό είναι πόση κυτταρίνη υπάρχει σε ένα σακουλάκι τριμμένου τυριού.

Οπότε, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι: