2 τρόποι για να διατηρήσεις τις συσκευασμένες σαλάτες περισσότερο

Νάνσυ Μητσοστέργιου
2 τρόποι για να διατηρήσεις τις συσκευασμένες σαλάτες περισσότερο

Εύκολοι και πολύ έξυπνοι

Τα συσκευασμένα λαχανικά που κυκλοφορούν τα τελευταία χρόνια στα super markets είναι ότι πιο βολικό υπάρχει σε αυτό το κομμάτι, καθώς είναι έτοιμα πλυμένα και κομμένα και μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις είτε σαν συνοδευτικό στο φαγητό σου, είτε σε smoothies, σε ζυμαρικά, τορτίγιες κ.ο.κ. Σίγουρα τις γνωρίζεις τις σαλάτες αυτές και σίγουρα τις προτιμάς κι εσύ κάθε φορά που πηγαίνεις για ψώνια.

Το μόνο θέμα με τις σαλάτες αυτές είναι πως άπαξ και τις ανοίξεις πρέπει να τις καταναλώσεις σχεδόν αμέσως, καθώς το γεγονός πως είναι ήδη πλυμένες τις κάνει να χαλούν πιο γρήγορα. Ενδεχομένως δηλαδή να μην προλάβεις να τις χρησιμοποιήσεις τρίτη μέρα αν ανοίξεις τη συσκευασία. Υπάρχουν όμως και καλά νέα που θα σώσουν τις σαλάτες σου από το πέταγμα στον κάλαθο των αχρήστων. Υπάρχουν δύο πολύ απλά και εύκολα tips που μπορείς να ακολουθήσεις για να μην χαλάσουν οι σαλάτες σου.

#1. Δοκίμασε το τρικ με το χαρτί κουζίνας

Τη στιγμή που θα φτάσεις στο σπίτι, άνοιξε τη σακούλα με τη σαλάτα. Κόψε ένα κομμάτι από το ρολό κουζίνας και βάλε το μέσα στη σακούλα με τα λαχανικά (απλωμένο). Έπειτα κλείσε τη σακούλα ξανά με αυτά τα clips για τις συσκευασίες (θα τα βρεις παντού). Το χαρτί θα απορροφήσει την υγρασία που διαφορετικά θα οδηγούσε στα φύλλα να σαπίσουν. Αυτό θα βοηθήσει τα λαχανικά να παραμείνουν φρέσκα και θα σου δώσει περισσότερο χρόνο για να καταναλώσεις τη σακούλα. Αντικατάστησε το χαρτί κάθε μέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

#2. Αποθήκευσε τη σαλάτα σε άλλο δοχείο

Η λεπτή πλαστική σακούλα που «στεγάζει» τα λαχανικά προσφέρει λίγη προστασία από τις πιπεριές και τα βαριά φρούτα που πέφτουν από πάνω όταν τα ρίχνεις μέσα στο συρτάρι του ψυγείου. Απόφυγε τα χτυπήματα και τους «μώλωπες», οι οποίες θα κάνουν τα λαχανικά σου να ωριμάσουν πιο γρήγορα, μετακινώντας τα από την τσάντα σε ένα αεροστεγές πλαστικό δοχείο αποθήκευσης.

Πρώτα, στρώσε το κάτω μέρος του δοχείου με χαρτοπετσέτες. Θα απορροφήσουν την υγρασία. Στη συνέχεια, βάλε απαλά τα λαχανικά στο δοχείο και βάλε ακόμη ένα φύλλο χαρτί προτού κλείσεις το καπάκι και τα βάλεις στο συρτάρι του ψυγείου. Μην τα πιέζεις να χωρέσουν όλα σε ένα τάπερ πολύ σφιχτά, διότι δεν θα έχουν αναπνευστικό χώρο (κάτι που μπορεί να προκαλέσει γρήγορη σήψη).