Γράφεις συχνά στον υπολογιστή; Έτσι θα απολυμάνεις το πληκτρολόγιο

Νατάσσα Σχοινά
Γράφεις συχνά στον υπολογιστή; Έτσι θα απολυμάνεις το πληκτρολόγιο

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις.

Όσο και να μην το θέλαμε, η πανδημία συνεχίζει να βρίσκεται μαζί μας και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει πολύ άμεσα. Μέχρι την εύρεση κατάλληλων φαρμάκων ή του εμβολίου, κρούσματα θα συνεχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους καθημερινά και σε όλον τον πλανήτη. Έτσι, ο δικός μας ρόλος είναι πολύ συγκεκριμένος: Προσοχή.

Η προσοχή ενέχει πολλά πράγματα μέσα της. Η χρήση της μάσκας σε κάθε χώρο με συγκέντρωση κόσμου κρίνεται απαραίτητη, ενώ μεγάλη έμφαση πρέπει να δοθεί στην αποφυγή του συνωστισμού. Ακόμα κι αν εσύ το περάσεις πιο ελαφριά, κανείς δεν μπορεί να σου εγγυηθεί ότι κάποιος δικός σου θα έχει την ίδια τύχη.

Οπότε, πάμε σε ένα θεμελιώδες κομμάτι: την απολύμανση. Ο καθαρισμός και η απομάκρυνση των μικροβίων από αντικείμενα που αποτελούν μεγάλες εστίες μικροβίων είναι κάτι που πρέπει να γίνεται σε καθημερινή βάση. Το κινητό, τα πόμολα και οτιδήποτε αγγίζουμε συχνά συγκεντρώνουν μικροοργανισμούς και διευκολύνουν στην εξάπλωσή τους.

Το πληκτρολόγιο των υπολογιστών και των λάπτοπ ανήκει σε αυτά που χρειάζονται συχνή απολύμανση και αυτός είναι ο τρόπος να το κάνεις, σύμφωνα με το The Indian Express:

  • Αρχικά, φόρεσε γάντια μίας χρήσης και βγάλε το από την πρίζα.

  • Αν κάτι μπορεί να αφαιρεθεί, όπως μία κάρτα SD, βγάλε το.

  • Φτιάξε ένα διάλυμα αποτελούμενο από 30% νερό και 70% ισοπροπυλική αλκοόλη και βρέξε λίγο ένα βαμβακερό ύφασμα.

  • Πέρασε με το ύφασμα το πληκτρολόγιο.

  • Πέτα τα γάντια και πλύνε τα χέρια σου με σαπούνι.



via GIPHY