Πώς κατάφερα να κάνω το σπίτι μου όμορφο, μοντέρνο και λειτουργικό

Πώς κατάφερα να κάνω το σπίτι μου όμορφο, μοντέρνο και λειτουργικό

Η επιστροφή από τις φετινές, διαφορετικές διακοπές, με βρήκε να αποζητώ διακαώς τρόπους να βελτιώσω τη διάθεσή μου και να αλλάξω κάτι στην καθημερινότητά μου. Το ίδιο ακριβώς συνέβαινε και με την πλειονότητά των φίλων μου.

Φέτος τον Σεπτέμβρη κανείς μας δεν επέστρεψε χαλαρός και χορτασμένος στο γραφείο. Ίσως να μην ξεκουραστήκαμε αρκετά ή ενδεχομένως, τα νέα δεδομένα στη ζωή μας να μας επηρέασαν περισσότερο από όσο πιστεύαμε. Το σίγουρο είναι πως όλοι μας νιώθαμε μία έντονη ανάγκη για ανανέωση.

Προσπαθώντας να αναλογιστώ τι θα μπορούσα να κάνω για να αλλάξω τη διάθεσή μου προς το καλύτερο, σκέφτηκα πως η πιο έξυπνη και ωφέλιμη αλλαγή που θα μπορούσα να κάνω την περίοδο που διανύουμε, θα ήταν το να αλλάξω το σπίτι μου και συγκεκριμένα, τη διακόσμησή του. Άλλωστε, είχα μία αίσθηση πως και τους υπόλοιπους μήνες του 2020, θα συνέχιζα να περνάω περισσότερο χρόνο εντός. Πήρα την απόφαση, λοιπόν, να προχωρήσω σε ορισμένες αλλαγές στο σπίτι μου για να το κάνω πιο όμορφο, μοντέρνο και κυρίως, λειτουργικό.

Εκείνο που δεν είχα «υπολογίσει», ωστόσο, είναι πως με μία πληθώρα προϊόντων και επιλογών διακόσμησης στη διάθεσή μου και έχοντας μηδαμινές γνώσεις και εμπειρία πάνω στο κομμάτι της διακόσμησης εσωτερικών χώρων, η «επιχείρηση» ανανέωσης σπιτιού που σχεδίαζα δεν θα ήταν τόσο εύκολη, όσο φανταζόμουν. Διότι η αλήθεια είναι πως παρά τις εκατοντάδες φωτογραφίες από ντιζαϊνάτα καθιστικά και μίνιμαλ υπνοδωμάτια που είχα δει στο Instagram και το Pinterest, όταν έφτασε η ώρα να ασχοληθώ σοβαρά με την αλλαγή διακόσμησης στο σπίτι μου, ήρθα αντιμέτωπη με ένα μικρό χάος.

chaosssss

Όταν ξέρεις ότι χρειάζεσαι επειγόντως έναν Interior Expert

«Ποιο φωτιστικό να πάρω για το σαλόνι;», «τι χρώμα να βάψω τους τοίχους μου;», «τι να βάλω πάνω από τον καναπέ;», «τι τραπεζάκι πηγαίνει καλύτερα με την νέα πολυθρόνα που θέλω να πάρω;», «πόσα κάδρα είναι αρκετά για τον τοίχο της κουζίνας;», «να προτιμήσω κρεμαστά φωτιστικά ή να επιμείνω στα φωτιστικά εδάφους;», «πώς θα κάνω το καθιστικό μου να δείχνει μεγαλύτερο;», «μήπως τελικά να ρίξω εκείνον τον τοίχο και να ενώσω την κουζίνα με το σαλόνι;».

Ερωτήματα όπως τα παραπάνω έκαναν την απόφασή μου να αλλάξω το σπίτι και συνεπώς τη διάθεσή μου, ακόμη πιο δύσκολη. Εκείνο που δεν γνώριζα, ωστόσο, ήταν το ότι ενώ εγώ αγχωνόμουν και συγκέντρωνα μετά μανίας εικόνες από τα SoMe για το σπίτι που ήθελα να δημιουργήσω, σε ένα κατάστημα των Praktiker κάπου στην Αθήνα, κάποιοι φίλοι μου φορούσαν ήδη τα Virtual Reality γυαλιά τους και περιηγούνταν με άνεση στα υπνοδωμάτια των ονείρων τους. Αυτό ακριβώς αποφάσισα να κάνω κι εγώ όταν αντιλήφθηκα ότι δεν είχα την παραμικρή ιδέα για το πώς θα μπορούσα να αλλάξω διακόσμηση στο σπίτι μου. Και για όλους τους παραπάνω λόγους, στράφηκα στους Interior Experts του Praktiker!

praktikerrrrr

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της εικονικής πραγματικότητας στη διακόσμηση

Ποιοι είναι οι Interior Experts και πώς θα σε βοηθήσουν; Πρόκειται για εξειδικευμένους επαγγελματίες, αρχιτέκτονες μηχανικούς και διακοσμητές οι οποίοι μπορούν να σχεδιάσουν ό,τι φαντάζεσαι για τους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σου. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις για να τους συναντήσεις, είναι να κλείσεις ένα ραντεβού μαζί τους σε ένα κατάστημα των Praktiker, όπως έκανα κι εγώ. Το αν θα καταλήξεις στο cozy chic, το posh retro ή το urban design στυλ για το σπίτι σου, εξαρτάται πραγματικά από το γούστο σου και αν δεν το γνωρίζεις ακόμη, οι Interior Experts θα σε βοηθήσουν να το ανακαλύψεις. Το πώς με βοήθησαν να βρω το δικό μου, θα το μάθεις ακριβώς παρακάτω!

Αρχικά φρόντισα να ρίξω μια ματιά στον Κατάλογο Σπίτι & Διακόσμηση 2020 των Praktiker για να αντλήσω έμπνευση, προτού κλείσω το ραντεβού μου με τους Interior Exprets. Στη συνέχεια και επειδή δεν είχα καταλήξει στο τι ακριβώς ήθελα να αλλάξω στο σπίτι, έβγαλα μερικές φωτογραφίες από τους χώρους μου, έκανα την επιμέτρησή τους (αν το σπίτι σου είναι πάνω από 100 τ.μ. τότε είναι καλύτερο η επιμέτρηση να γίνει από τους ειδικούς του Praktiker) και στο τέλος, συγκέντρωσα στο smartphone μου décor εικόνες που είχα δει στο Instagram και το Pinterest και οι οποίες είχαν κεντρίσει το ενδιαφέρον μου.

endiaferonnnnn

Επόμενο βήμα ήταν η επίσκεψή μου στο κατάστημα Praktiker Tαύρου, εκεί όπου συναντήθηκα με την Interior Expert Δήμητρα Γάκου και βίωσα την απόλυτη deco Virtual Reality Experience. Ουσιαστικά, αφού συζήτησα με την Interior Expert και εφόσον εκείνη έλαβε υπόψη της τη διαρρύθμιση του σπιτιού μου, τα δικά μου θέλω και φυσικά, βασιζόμενη στις επιθυμίες μου αλλά και τις δικές της γνώσεις και εμπειρίες, μου έδωσε την ευκαιρία να δω εκ των προτέρων πώς θα μεταμορφωνόταν το σπίτι μου προτού αυτό συμβεί, μέσα από μία υπέροχη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας.

3333

Τη στιγμή που φόρεσα τα VR γυαλιά και είδα όσα είχα φανταστεί, αλλά δεν μπορούσα να ολοκληρώσω μόνη μου στο σπίτι μου, ειλικρινά ένιωσα μία ανακούφιση -και θυμήθηκα ξανά μετά από καιρό γιατί το να ζεις στο 2020 έχει και τα καλά του! Πίστεψέ με, το να δεις το décor αποτέλεσμα στο σπίτι σου προτού γίνει πραγματικότητα, είναι μία εμπειρία η οποία σε εξιτάρει!

eksitareiiii

Έκανα, λοιπόν, τη Virtual Reality περιήγηση μου και επισκέφτηκα το τμήμα Deco στο Praktiker στον Ταύρο (δες εδώ σε ποια καταστήματα λειτουργούν τμήματα Deco) για να αντλήσω έμπνευση μέσα από μία «πλούσια» γκάμα προϊόντων και να βρω τις διακοσμητικές προτάσεις που ταίριαζαν καλύτερα στο σπίτι που ήθελα να δημιουργήσω. Στη συνέχεια, η Interior Expert που με εξυπηρέτησε, σχεδίασε τον εσωτερικό μου χώρο, με βοήθησε να επιλέξω τα προϊόντα που ταίριαζαν καλύτερα στο στυλ και το σπίτι μου και μου παρέδωσε τη λίστα των προϊόντων και φυσικά τη λίστα με τα κόστη και το τελικό σχέδιο για το σπίτι. Κάπως έτσι, λοιπόν, είχα πολύ σύντομα ένα αποτέλεσμα που ταίριαζε στα γούστα και τις ανάγκες μου.

Must tip: Ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξεις, αν προχωρήσεις σε αγορές προϊόντων της λίστας που ξεπερνούν τα 1.000 ή τα 1.500 ευρώ, σου επιστρέφεται η αξία του πακέτου των Interior Experts. Επίσης, με βάση το πακέτο που θα επιλέξεις, μπορείς είτε να παρέχεις φωτογραφίες και μετρήσεις στους ειδικούς ή να κανονίσεις επίσκεψη του Interior Expert στον χώρο σου για μέτρηση και αποτύπωση σε κάτοψη. Αφού ο Interior Expert σχεδιάσει τον εσωτερικό σου χώρο και σε βοηθήσει να επιλέξεις τα προϊόντα που σου ταιριάζουν, θα σου δείξει και τις προτάσεις του σε 3D σχέδιο, ενώ θα σου προσφέρει την ευκαιρία να ζήσεις τις αλλαγές µέσω εικονικής πραγματικότητας, µε τη VR Experience!

sososs

Τα SOS décor tips της ειδικού

Στην περίπτωση, λοιπόν, που την περίοδο που διανύουμε θέλεις και εσύ να αλλάξεις το σπίτι σου, ρίξε μια ματιά στη λίστα που ακολουθεί. Οι συμβουλές της Interior Expert που με βοήθησε, μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμες και για το δικό σου décor ταξίδι ανανέωσης.

Γενικά, προτού συναντηθείς με τους Interior Experts των Praktiker, καλό είναι να έχεις μία ιδέα για το πώς θα ήθελες να δείχνει το σπίτι σου. Θα ήθελες δηλαδή να κάνεις ανακαίνιση ή απλώς να αλλάξεις διακόσμηση; Υπάρχουν κάποιοι συγκεκριμένοι χώροι ή τεχνικά χαρακτηριστικά στο σπίτι σου που σε προβληματίζουν; Ποια είναι τα χρώματα που προτιμάς και σου φτιάχνουν τη διάθεση ή σε χαλαρώνουν; Έχουν οι χώροι σου φυσικό φωτισμό; Τι στυλ σου αρέσει περισσότερο σε ό,τι αφορά στη διακόσμηση;

111444

Ερωτήματα όπως τα παραπάνω θα σε βοηθήσουν να φτάσεις πιο κοντά στο αποτέλεσμα που θέλεις και φυσικά, θα βοηθήσουν τους Interior Experts να δημιουργήσουν ακριβώς το σπίτι που ονειρεύεσαι. Το αν θα καταλήξεις στο cozy chic, το posh retro ή το urban design στυλ, εξαρτάται πραγματικά από το γούστο σου και αν δεν το γνωρίζεις ακόμη, οι Interior Experts θα σε βοηθήσουν να το ανακαλύψεις.

Στην περίπτωση δε που, όπως εγώ, έτσι και εσύ δυσκολεύεσαι να προσδιορίσεις το διακοσμητικό αποτέλεσμα που θα ήθελες να πετύχεις στους χώρους σου, τότε μπορείς κάλλιστα να δείξεις στους Interior Experts φωτογραφίες που έχεις δει στo διαδίκτυο και οι οποίες σε εμπνέουν και ταιριάζουν με τα γούστα σου.

55444

Ώρα για αλλαyes, λοιπόν! Αν αισθάνεσαι πως η καθημερινότητά σου χρειάζεται ανανέωση, μη φοβηθείς να κάνεις την αρχή από το σπίτι σου και να κάνεις τους χώρους σου πιο καλαίσθητους, πιο μοντέρνους και πιο λειτουργικούς, με βάση το προσωπικό σου γούστο. Με τους Interior Experts των Praktiker στο πλευρό σου και με τη βοήθεια της τεχνολογίας, θα τα καταφέρεις δίχως να αγχωθείς ή να κουραστείς! Είσαι έτοιμη να φορέσεις και εσύ τα VR γυαλιά σου;