Το μυστικό της γιαγιάς για το πλύσιμο των ρούχων που έγινε viral στο Tik Tok

Πατούλια Κατερίνα
Το μυστικό της γιαγιάς για το πλύσιμο των ρούχων που έγινε viral στο Tik Tok

Ένα κόλπο που αγαπά η μαμά και η γιαγιά

Υπάρχει ένα trend στο Tik Tok που μας θύμισε την εποχή που η μαμά ή η γιαγιά γέμιζε την μπανιέρα με ζεστό νερό και μούλιαζε εκεί τις πετσέτες και τα σεντόνια (ακόμα και τα πλυμένα) για να καθαρίσουν.

Στο Tik Tok λοιπόν, οι άνθρωποι βυθίζουν τα καθαρά σεντόνια και πετσέτες σε νερό με σόδα πλύσης, βόρακα σε σκόνη και απορρυπαντικό πλυντηρίου και μετά το απαραίτητο μούλιασμα το νερό γίνεται καφέ ή γκρι.

Όλοι απορούν λοιπόν πως γίνεται τα σεντόνια να είναι μεν καθαρισμένα αλλά όχι καθαρά.
Το μούλιασμα είναι προτιμότερο σε λευκά ή ανοιχτόχρωμα σεντόνια και πετσέτες αλλά αν θες να μουλιάσεις και τα χρωματιστά, φρόντισε να είναι στην ίδια χρωματική παλέτα. Απόφυγε το μούλιασμα σε ντελικάτα υφάσματα.

Βάλε στο νερό μια αναλογία ¼ κούπας βόρακα, ¼ σόδα πλύσης κι ½ απορρυπαντικό πλυντηρίου. Ανακάτεψε μέχρι να διαλυθούν και βάλε τα σεντόνια και τις πετσέτες. Ανά μία ώρα ανακάτευσε και στύψε τα ρούχα σε έναν κύκλο πλυντηρίου.
Την διαδικασία αυτή δεν χρειάζεται να την κάνεις συχνά και όλο αυτό οφείλεται είτε στο ότι δεν χρησιμοποιείς αποσκληρυντικό, βάζεις συχνά μαλακτικό ή χρησιμοποιείς παραπάνω απορρυπαντικό. Όλα αυτά μπορεί να κολλήσουν στα σεντόνια που πιάνουν μια μεγάλη επιφάνεια.



Θυμήσου: Να μην βάζεις πολλά ρούχα στο πλυντήριο. Μην βάζεις πολύ μαλακτικό. Βάζε τακτικά σόδα ή βόρακα στις πλύσεις.