Ποια είναι τα κριτήρια για να επιλέξεις το καλύτερο σύστημα σιδερώματος;

Ποια είναι τα κριτήρια για να επιλέξεις το καλύτερο σύστημα σιδερώματος;

Τι μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, τα λεπτά που περνάμε σκυμμένες πάνω από τη σιδερώστρα;

Κακά τα ψέματα, για τις περισσότερες από εμάς οι δουλειές του σπιτιού είναι ένα εβδομαδιαίο… βάσανο που ιδανικά θα θέλαμε να αποφύγουμε εντελώς, αφού μας «κλέβουν» πολύτιμο ελεύθερο χρόνο που θα μπορούσαμε να τον διαθέσουμε σε δραστηριότητες που μας ευχαριστούν πολύ περισσότερο. Ωστόσο, είναι βέβαιο πως όποια σύγχρονη γυναίκα και να ρωτήσουμε, ποια από όλες αυτές τις δουλειές την ταλαιπωρεί περισσότερο, το σιδέρωμα είναι η ομόφωνη απάντηση που θα λάβουμε. Αυτό συμβαίνει γιατί σε αντίθεση με άλλες διαδικασίες, όπως είναι το σφουγγάρισμα ή το ξεσκόνισμα, το σιδέρωμα μάς κρατάει καθηλωμένες για ατελείωτες ώρες στο ίδιο σημείο, κάνοντας ξανά και ξανά τις ίδιες κινήσεις, μέχρι να αδειάσει επιτέλους η λεκάνη από ασιδέρωτα ρούχα που μαζέψαμε μέσα στην εβδομάδα.

Κάπου εδώ, λοιπόν, προκύπτει το εξής ερώτημα: Τι μπορούμε να κάνουμε για να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, τα λεπτά που περνάμε σκυμμένες πάνω από τη σιδερώστρα; Για να βρεις την απάντηση, το μόνο που χρειάζεται να κάνεις, είναι να ελέγξεις το σίδερο που χρησιμοποιείς. Εάν το σίδερό σου δεν διαθέτει ενσωματωμένο μπόιλερ, μάλλον ήρθε η ώρα να αναζητήσεις ένα νέο, ισχυρό σύστημα σιδερώματος με επαγγελματική απόδοση, το οποίο θα κάνει το σιδέρωμα να μοιάζει… παιχνιδάκι και θα σου δίνει τη δυνατότητα να εξοικονομήσεις επιπλέον χρόνο από τις δουλειές του σπιτιού. Σε κάθε περίπτωση, για να είσαι σίγουρη πως θα κάνεις την καλύτερη επιλογή για το νοικοκυριό σου, παρακάτω έχω συγκεντρώσει τα κριτήρια που χρειάζεται να λάβεις υπόψη, πριν προχωρήσεις στην αγορά σου.

To μπόιλερ «απογειώνει» την ταχύτητα και τις επιδόσεις

Μπορεί τα συστήματα σιδερώματος που υπάρχουν διαθέσιμα στην αγορά να μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, όμως το μπόιλερ είναι η λεπτομέρεια που κάνει τελικά τη διαφορά στην καθημερινότητά μας. Για να καταλάβεις περίπου πως λειτουργεί, φαντάσου πως το σύστημα σιδερώματος με μπόιλερ, είναι λες και έχει ενσωματωμένη μία χύτρα ταχύτητος στη βάση της συσκευής του. Η αντλία τραβάει νερό από τη δεξαμενή, το ζεσταίνει μέσα στο μπόιλερ και δημιουργεί ατμό υψηλής πίεσης που εκτοξεύεται στο ρούχο. Αντίθετα, ένα σίδερο που δεν διαθέτει μπόιλερ, αντλεί νερό από τη δεξαμενή νερού, μία δεύτερη αντλία στέλνει το νερό μέσα από το καλώδιο στην πλάκα σιδερώματος και εκεί ατμοποιείται ώστε να βγει από τις οπές. Έτσι, προκύπτει μία μικρή καθυστέρηση, ενώ η ποσότητα και η πίεση του συνεχόμενου ατμού, είναι πολύ πιο χαμηλή. Το ιδανικό, λοιπόν, είναι να επιλέξεις ένα σύστημα σιδερώματος όπως είναι το GV9591 Pro Express Ultimate Care της Tefal, το οποίο χάρη στο μπόιλερ παράγει ισχυρή πίεση ατμού, διεισδύει ακόμη και στα πιο δύσκολα υφάσματα, δίνοντας ένα άψογο αποτέλεσμα σε χρόνο… ντετέ!

ntente

Μεταφράζοντας τις ενδείξεις που αναγράφονται στις συσκευασίες

Ένα ακόμη κριτήριο που πρέπει να προσέξεις ιδιαίτερα, πριν αγοράσεις σύστημα σιδερώματος, είναι οι ενδείξεις που αναγράφονται στη συσκευασία και μία από αυτές είναι τα «bar». Τα «bar» είναι ουσιαστικά η μονάδα μέτρησης τής ποσότητας και της πίεσης με την οποία εκτοξεύεται ο ατμός και αυτή η οποία καθορίζει πόσο αποτελεσματικό και γρήγορο είναι ένα σίδερο. Για παράδειγμα, ένα σύστημα σιδερώματος που φτάνει τα 8 bar, δηλαδή τα 600γρ. ατμού ανά λεπτό, σημαίνει πως είναι τόσο ισχυρό που μπορεί με ένα μόνο πέρασμα να απομακρύνει ακόμη και τις πιο επίμονες ζάρες, σκοτώνοντας παράλληλα το 99,99% των μικροβίων. Άρα, είναι η καλύτερη επιλογή που μπορείς να κάνεις για να εξοικονομήσεις χρόνο! Ωστόσο, είναι σημαντικό να είσαι προσεκτική, καθώς αρκετές εταιρίες δεν διευκρινίζουν εάν τα «bar» που αναγράφει η συσκευασία αφορούν στον ατμό ή τα pump bar που σχετίζονται με την πίεση της αντλίας. Οπότε, μην παραβλέψεις να αναζητήσεις και την ένδειξη GV, τα αρχικά του «Generateurs Vapeur» που σημαίνει γεννήτριες ατμού και επιβεβαιώνει πως έχεις επιλέξει ένα εξελιγμένο σύστημα που διαθέτει ενσωματωμένο μπόιλερ.

Κάνοντας το σιδέρωμα μία ξεκούραστη διαδικασία

Το βασικό ζητούμενο από ένα σύστημα σιδερώματος, είναι να κάνει όσο τον δυνατόν πιο εύκολη και γρήγορη τη διαδικασία, ανεξάρτητα από τον όγκο των ρούχων που έχεις συγκεντρώσει. Ακριβώς για αυτό, η αυτονομία είναι μία ακόμη σημαντική παράμετρος στην οποία οφείλεις να εστιάσεις, επιλέγοντας ένα πρακτικό σύστημα σιδερώματος που θα σου δίνει τον απόλυτο έλεγχο με το πάτημα ενός κουμπιού, θα προσαρμόζεται με μία μόλις κίνηση στις απαιτήσεις κάθε υφάσματος -ευαίσθητων ή πιο ανθεκτικών- και θα περιλαμβάνει μία δεξαμενή νερού με μεγάλη χωρητικότητα. Έτσι, το σιδέρωμα θα γίνει πολύ πιο ξέγνοιαστο και ξεκούραστο, ενώ εσύ δεν θα έχεις διαρκώς την προσοχή σου στραμμένη στη βάση της συσκευής ή στην ποσότητα νερού που έχει απομείνει, συνεχίζοντας να σιδερώνεις απρόσκοπτη τα ρούχα σου.

sidero

Σίγουρα, η αγορά ενός συστήματος σιδερώματος δεν είναι απλή υπόθεση, αλλά μία σημαντική επένδυση, η οποία σταδιακά θα κάνει πιο άνετη την καθημερινότητά σου. Καλό θα ήταν, λοιπόν, το σύστημα σιδερώματος που θα επιλέξεις, να περιλαμβάνει έναν αποτελεσματικό συλλέκτη αλάτων, ο οποίος θα συγκεντρώνει τα άλατα του μπόιλερ, εξασφαλίζοντας έναν καλό, βαθύ καθαρισμό και συνεπώς, τη μακροβιότητα της συσκευής σου. Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, μπορείς να τα βρεις συγκεντρωμένα στο σύστημα σιδερώματος Tefal GV9591 Pro Express Ultimate Care, το οποίο υπόσχεται πως με τις σύγχρονες λειτουργίες του, θα σου παρέχει τον ελεύθερο χρόνο που χρειάζεσαι για να αφιερωθείς στις ασχολίες που βγάζουν στην επιφάνεια τον καλύτερο εαυτό σου!