Πώς θα επιλέξεις κρασί από online κατάστημα: Όσα πρέπει να προσέξεις

Πώς θα επιλέξεις κρασί από online κατάστημα: Όσα πρέπει να προσέξεις

Έχουν περάσει ήδη οκτώ μήνες από τη στιγμή που ο covid19 μπήκε στη ζωή μας και βιώνουμε ήδη το δεύτερο Lockdown.

Μιας και τα μόνα ανοιχτά αυτή τη στιγμή, είναι τα markets, το να απολαύσεις μια βραδιά στο σπίτι με καλό φαγητό και ένα ωραίο κρασί, μπορεί να αποτελέσει μια ευχάριστη στιγμή μέσα στην όλη μαυρίλα.

Και, ναι, το φαγητό μπορείς να το εξασφαλίσεις με ντελίβερι, δεν ισχύει όμως το ίδιο και με το κρασί.

Τι πρέπει να προσέξεις λοιπόν όταν αγοράζεις κρασί online;

Aρχικά θυμήσου πως μια ωραία ετικέτα και ένα όμορφο μπουκάλι στη φωτογραφία δεν εξασφαλίζει πως το κρασί θα είναι και γευστικό. Έπειτα, πρέπει να κινηθείς σε safe μονοπάτια, επιλέγοντας ένα κρασί που είτε έχεις ήδη δοκιμάσει και ξέρεις πως σου αρέσει ή που έχει ποικιλίες σταφυλιού που προτιμάς.

Έπειτα, αν το site που θα βρεις για την αγορά, έχει chat, είναι πιθανό να μπορέσεις να πάρεις περισσότερες πληροφορίες για τον σκοπό ή ακόμα και το φαγητό που θες να συνδυάσεις με το κρασί σου.



Αν επίσης θεωρείς πως όσο πιο ακριβό είναι ένα κρασί, τόσο καλύτερο είναι κάνεις λάθος. Ένα κρασί εισαγωγής μπορεί να είναι πιο ακριβό από ένα ντόπιο γευστικότατο κρασί. Οπότε αυτή τη στιγμή, αξίζει να επενδύσεις σε μικρούς ντόπιους αμπελώνες που βγάζουν μικρή ποσότητα κρασιού αλλά έχουν προσέξει και την παραμικρή λεπτομέρεια.

Πώς θα διαλέξεις ένα κρασί που θα είναι γευστικό; Στο Online κατάστημα είναι πιθανό να υπάρχουν κριτικές. Εσύ επίλεξε με τα φίλτρα, την ποικιλία κρασιού που προτιμάς και κινήσου βάσει κριτικής, κάτι που δεν μπορείς να κάνεις στην κάβα της γειτονιάς.

Και θυμήσου πως οι γιορτές πλησιάζουν. Μπορείς να επενδύσεις σε ένα μπουκάλι κρασί που θα το κάνεις δώρο στους αγαπημένους σου.