Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις τις παντόφλες σου;

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζεις τις παντόφλες σου;

Πόση διάρκεια ζωής έχουν;

Παντόφλες είναι ο τύπος υποδημάτων που συνηθίζουμε να φοράμε καθημερινά όταν είμαστε μέσα στο σπίτι. Ενώ μπορείς να επιλέξετε ένα διαφορετικό ζευγάρι παπούτσια από τη ντουλάπα σου κάθε μέρα για να φορέσεις έξω ή στο γραφείο (όταν βγαίναμε όχι τώρα), όταν φτάνουμε σπίτι όλοι τείνουμε να τραβάμε από την παπουτσοθήκη το ίδιο ζευγάρι άνετων παντοφλών κάθε βράδυ. Πόσο διαρκούν όμως οι παντόφλες; Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το The College of Podiatry, η μέση ωφέλιμη διάρκεια ζωής μιας παντόφλας είναι πολύ μικρότερη από εκείνη ενός εξωτερικού παπουτσιού. Οι παντόφλες διαρκούν περίπου δώδεκα μήνες.

Αυτό, φυσικά, είναι μια πολύ μεγάλη γενίκευση. Το πόσο καιρό διαρκούν οι παντόφλες εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Τι είδους παντόφλες είναι; Πώς φοριούνται οι παντόφλες; Πώς περπατάει αυτός που τις φοράει κ.ο.κ.

Εάν επιλέξεις ένα παραδοσιακό ζευγάρι με μαλακή σόλα αλλά ανοιχτές από πάνω, το είδος που έχει εσωτερική σόλα από ύφασμα και πολύ λεπτή εξωτερική σόλα (και συνήθως είναι πολύ φθηνή) τότε οι πιθανότητες ότι αυτό το είδος παντοφλών θα διαρκέσουν ένα χρόνο είναι μικρές. Ακόμα κι αν φοριούνται με κάλτσες (κάτι που οι περισσότεροι ειδικοί για την υγεία των ποδιών προτείνουν τώρα) τόσο τα εσωτερικά όσο και τα εξωτερικά πέλματα φθείρονται πολύ πιο γρήγορα από αυτό, κατά μέσο όρο, μόλις τρεις ή τέσσερις μήνες.

Η επιλογή μιας παντόφλας με πιο γερή σόλα θα διαρκέσει περισσότερο. Μπορείς να βρεις μια σειρά από όμορφες εναλλακτικές λύσεις που κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας ένα εύκαμπτο μαλακό δέρμα για την εσωτερική σόλα και το πάνω μέρος και που διαθέτουν μια πιο άκαμπτη σόλα. Θα πρέπει, ωστόσο, να είσαι προετοιμασμένη να πληρώσεις λίγο παραπάνω, αλλά η απόδοση της επένδυσής σου μπορεί στην πραγματικότητα να είναι καλή αν στη συνέχεια διαρκέσει ένα χρόνο (ή περισσότερο σε ορισμένες περιπτώσεις) αντί να επενδύεις σε ένα νέο ζευγάρι παντόφλες κάθε λίγους μήνες.

Κάτι σημαντικό ακόμη για τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των παντοφλών σου είναι το να καθαρίζεις και να φρεσκάρεις και τα πόδια σου. Τα αποσμητικά σπρέι ποδιών είναι διαθέσιμα στα περισσότερα καταστήματα, και λίγο ψέκασμα μετά το ντους προτού φορέσεις τις αγαπημένες σου παντόφλες, μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν να τις διατηρήσεις για περισσότερο χρονικό διάστημα.