Winter Calling: Αυτά είναι τα items που δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι σου τον φετινό χειμώνα

Winter Calling: Αυτά είναι τα items που δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι σου τον φετινό χειμώνα

Mετέτρεψε το σπίτι σου σε ένα πεντακάθαρο παλατάκι. 

Με το κρύο να γίνεται μέρα με τη μέρα εντονότερο και τον χρόνο να μετράει πλέον αντίστροφα για την έλευση των φετινών Χριστουγέννων, η φροντίδα και η προετοιμασία του σπιτιού μας για τον επερχόμενο χειμώνα, έρχεται σε πρώτο πλάνο. Ειδικότερα φέτος που περνάμε το μεγαλύτερο μέρος του 24ώρου εντός, είναι απαραίτητο να επενδύσουμε στα items που θα μας επιτρέπουν να απολαμβάνουμε την κάθε μας στιγμή, σε ένα καθαρό, cozy και απόλυτα ασφαλές περιβάλλον. Άλλωστε, μην ξεχνάμε πως ο προσωπικός μας χώρος είναι ένα «καταφύγιο», το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο, όχι μόνο στη διάθεση αλλά και στην ποιότητα ζωής μας εν γένει.

Ακριβώς για αυτό, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να πραγματοποιήσεις μερικές μικρές προσθήκες, χωρίς να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη, ώστε να μετατρέψεις το σπίτι σου σε ένα πεντακάθαρο... παλατάκι που θα σε κάνει να νιώθεις βασίλισσα. Παρακάτω, λοιπόν, έχω συγκεντρώσει μία σύντομη λίστα με τις απαραίτητες προσθήκες που θα εξοπλίσουν τον χώρο σου, για έναν συναρπαστικό χειμώνα που βρίσκεται προ των πυλών!

  1. Ένας «σύμμαχος» ενάντια σε ιούς και βακτήρια

Για να μην πάνε στράφι τα σχέδια που έχεις προγραμματίσει για τον χειμώνα, ακόμη και αν αυτά περιορίζονται σε ατελείωτες «σπιτικές» στιγμές χαλάρωσης με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, τότε χρειάζεσαι οπωσδήποτε έναν «σύμμαχο» που θα εξουδετερώνει τους ιούς και τα βακτήρια, αφού σε αυτούς οφείλονται οι ιώσεις που βρίσκονται κάθε χρόνο σε έξαρση τέτοια εποχή. Με άλλα λόγια, το απολυμαντικό σπρέι Klinex Aerosol 1 for All, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι, για να ξενοιάζεις με μία μόνο κίνηση, με ένα μόνο ψέκασμα, από το 99,9% των ιών και βακτηρίων. Όχι μόνο θα σου χαρίσει αποτελεσματική απολύμανση εύκολα και γρήγορα, αλλά το γεγονός πως δεν περιλαμβάνει χλώριο, το καθιστά ιδανικό για κάθε επιφάνεια ή αντικείμενο του σπιτιού σου, από το καπάκι της λεκάνης, τα κλειδιά, τα παπούτσια, μέχρι το μαξιλάρι της γάτας σου!



  1. Μία ζεστή «αγκαλιά» θαλπωρής στον καναπέ σου

Ένας λόγος που ο χειμώνας έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, είναι γιατί δημιουργεί τις ιδανικές συνθήκες, για να εκτιμήσουμε λίγο περισσότερο τη ζεστασιά του σπιτιού μας. Ας είμαστε ειλικρινείς, λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με τα χουχουλιάρικα απογεύματα και τα βράδια, που ξαπλώνουμε στον αναπαυτικό καναπέ του σαλονιού και απολαμβάνουμε τις αγαπημένες μας σειρές ή μερικές σελίδες από το βιβλίο που διαβάζουμε τη δεδομένη στιγμή. Και το άκρως απαραίτητο αξεσουάρ για μία τέτοια περίσταση, δεν είναι άλλο από τη μαλακή, fluffy φλις κουβέρτα, η οποία μας τυλίγει με θαλπωρή στην ζεστή «αγκαλιά» της! Και για να είμαστε σίγουρες πως αυτή η «αγκαλιά» θα είναι μία αγκαλιά προστασίας, μπορούμε να ψεκάζουμε με Klinex Aerosol 1 for All την κουβέρτα ή το ριχτάρι μας και να εξουδετερώνουμε τυχόν μικροοργανισμούς ή βακτήρια που υπάρχουν στις ίνες τους.

inessss
  1. Δημιουργώντας μικρές καταπράσινες γωνίες

Η αλήθεια είναι πως ο χειμώνας χαρακτηρίζεται από μία μελαγχολική μουντάδα. Ωστόσο, στο χέρι μας είναι να την εμπλουτίσουμε με χρώμα, προσθέτοντας στο σπίτι μας μερικά φυτά εσωτερικού χώρου, τα οποία με το χρώμα και τα φύλλα τους, θα δώσουν μία «νότα» ευεξίας στην καθημερινότητά μας. Η δράκαινα μαρτζινάτα, το φιλόδενδρο, η ορχιδέα και η φτέρη, είναι μερικά από τα χειμερινά φυτά που δεν απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα και συντηρούνται μέσα σε ένα σπίτι με λιγοστό φως, αφού δεν αγαπούν ιδιαίτερα την επαφή με τον ήλιο. Σε κάθε περίπτωση, τα κακτάκια παραμένουν μία εξαιρετική εναλλακτική. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως δύο με τρία γλαστράκια είναι ακριβώς αυτό που λείπει από το σαλόνι σου, για να δείχνει ακόμη πιο όμορφο και περιποιημένο.

peripoihmeno
  1. Μικρές φλόγες για μία χειμωνιάτικη ατμόσφαιρα

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ, ποια είναι τα συστατικά που μπορούν να «απογειώσουν» μία χειμωνιάτικη βραδιά στο σπίτι; Σίγουρα για την κάθε μία είναι διαφορετικά, όμως για να δημιουργήσουμε την απόλυτη χειμερινή ατμόσφαιρα, τα αρωματικά κεριά είναι μία must λεπτομέρεια, η οποία δεν πρέπει να λείπει από το σκηνικό. Μάλιστα, εάν έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή σου, μπορείς να δημιουργήσεις τα δικά σου χειροποίητα κεριά, ακολουθώντας μία από τις αμέτρητες συνταγές που υπάρχουν διαθέσιμες στο διαδίκτυο. Όπως και να έχει, δεν είναι απαραίτητο να προσθέσεις στο κερί κάποιο συγκεκριμένο άρωμα, αφού χάρη στην αρωματική σύνθεση του απολυμαντικού σπρέι Klinex Aerosol 1 for All, το σπίτι σου θα «πλημμυρίσει» φρεσκάδα με άρωμα cotton ή λουλουδιών, ανάλογα με το ποια θα επιλέξεις.

epilekseis
  1. Αιθέρια έλαια και άλατα για μία «ιεροτελεστία» χαλάρωσης

Εάν θέλεις να... κακομάθεις τον εαυτό σου λίγο παραπάνω και να απολαύσεις μία σπιτική «ιεροτελεστία» pampering, τότε μερικά άλατα ή αιθέρια έλαια, είναι τα items που αξίζει να προσθέσεις στο ντουλάπι του μπάνιου σου! Γιατί ακόμη και αν δεν έχεις τη δυνατότητα να επισκεφθείς κάποιο spa την περίοδο των γιορτών, όπως θα έκανες υπό άλλες συνθήκες, μπορείς πάντα με τα κατάλληλα υλικά να μεταμορφώσεις το μπάνιο σου σε έναν «ναό» χαλάρωσης και ευεξίας!

Κλείνοντας, η τελευταία συμβουλή που έχω να σου δώσω, πριν καλωσορίσουμε μαζί τη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας, είναι να εστιάσεις στην καθαριότητα του σπιτιού σου. Όσο πιο καθαρός και μαζεμένος είναι ο χώρος σου, τόσο πιο ξέγνοιαστη θα είσαι και εσύ. Οπότε, μην ξεχάσεις να προσθέσεις στη λίστα με τα ψώνια ένα εύχρηστο απολυμαντικό σπρέι που θα εξουδετερώνει τους ιούς και τα βακτήρια με μία μόνο κίνηση!

Μάθε περισσότερα εδώ.