Ένας φούρνος… που κάνει μαγικά: Αυτό χρειάζομαι φέτος τα Χριστούγεννα!

Ένας φούρνος… που κάνει μαγικά: Αυτό χρειάζομαι φέτος τα Χριστούγεννα!

Είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως ο φούρνος σε μία κουζίνα μπορεί να είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής.

Τα Χριστούγεννα είναι η εποχή της αγάπης, αλλά είναι και η εποχή των ευχών. Όλοι ευχόμαστε αυτό που ποθούμε, ελπίζοντας πως η μαγεία των γιορτών θα λειτουργήσει και θα το κάνει πραγματικότητα. Είτε για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας, είτε για να διασκεδάσουμε περισσότερο, είτε για να αποκτήσουμε εμπειρίες, είτε απλώς για να περάσουμε καλά – τα Χριστούγεννα όλοι γινόμαστε πάλι παιδιά και θέλουμε τα δώρα μας. Κάποιοι ευχόμαστε να πάμε ένα ταξίδι, κάποιες θέλουμε ένα καινούριο φόρεμα, κάποιοι άλλοι θέλουν έναν… φούρνο που κάνει μαγικά!

Τι μπορεί να σημαίνει «ένας φούρνος που κάνει μαγικά»; Πριν απαντήσουμε στο εύλογο ερώτημα, ας δούμε επιγραμματικά, «τι δουλειά κάνει» ένας φούρνος σε μία κουζίνα και γιατί μπορεί να αναδειχθεί στον πολυτιμότερο βοηθό όποιου αναλαμβάνει το μαγείρεμα - ή στον μεγαλύτερό του «σαμποτέρ». Ο φούρνος, λοιπόν, μπορεί να απογειώσει ένα φαγητό με σωστό ψήσιμο – τα πιο νόστιμα και ευωδιαστά φαγητά μιας κουζίνας βγαίνουν από τον φούρνο. Από το ψωμί, την πρώτη σταθερά ενός τραπεζιού, μέχρι το ψητό στο κυρίως πιάτο και τα γλυκά, τις τούρτες και τα μπισκότα, τα γλυκά ταψιού και τις τάρτες, ο φούρνος παίζει τον βασικότερο ρόλο. Το ίδιο συμβαίνει και με το φαγητό της ημέρας – αρκεί να αναλογιστούμε πόσες ημέρες την εβδομάδα τον χρησιμοποιούμε για το μεσημεριανό ή το βραδινό μας και πόσες φορές επιλέγουμε όλες τις υπόλοιπες εναλλακτικές – η σύγκριση είναι αβυσσαλέα…

fournos1

Εφόσον είναι λοιπόν ξεκάθαρο πως ο φούρνος σε μία κουζίνα μπορεί να είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής, ας σκεφτούμε τι μπορεί να κάνει ένας φούρνος που κάνει… μαγικά – όπως οι φούρνοι της σειράς W της Whirlpool!

Αρχικά, ένας τέτοιος φούρνος, μπορεί να… μαγειρέψει μόνος του! Πώς; Με την τεχνολογία 6th Sense που διαθέτει, μπορεί να μας καθοδηγήσει σε 90 αυτόματες συνταγές, στα ελληνικά, μέσω της έγχρωμης TFT οθόνης. Ακόμα και ο πιο αρχάριος που πειραματίζεται στην κουζίνα, έχει δίπλα του έναν ακούραστο βοηθό, που το μόνο που χρειάζεται είναι να ρυθμίσουμε εμείς την ποσότητα σε γραμμάρια και το επίπεδο ψησίματος – όλα τα άλλα γίνονται αυτόματα! Για τους έμπειρους, υπάρχει πάντα διαθέσιμη και η επιλογή μαγειρέματος με τον… παραδοσιακό τρόπο, δηλαδή απλώς με την επιλογή θερμοκρασίας και του κατάλληλου προγράμματος.

founros3

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα ενός φούρνου είναι το φαγητό να ψήνεται σωστά – τόσο «απέξω» όσο και «από μέσα». Τι σημαίνει αυτό; Στις πίτες, για παράδειγμα, σημαίνει τραγανό φύλλο και αφράτη ζύμη, αντίστοιχα το ίδιο συμβαίνει με το κρέας ή τα γλυκά. Οι φούρνοι της σειράς W της Whirlpool πράγματι, διαθέτουν και αυτή τη μαγική ιδιότητα: Με το θερμόμετρο 4 σημείων ψήνουν με ακρίβεια, στην κατάλληλη, ανά περίπτωση, θερμοκρασία. Με την καινοτομία Whirlpool , άλλωστε, το θερμόμετρο 4 σημείων μπορεί να στέκεται όπως πρέπει ακόμα και σε ρευστή ζύμη!

fournos4

Τι άλλο «μαγικό» μπορεί να ζητήσει κάποιος από τον φούρνο του; Μα να ψήνει ταυτόχρονα πολλά και διαφορετικά πιάτα, ώστε να εξοικονομείται τόσο χρόνος, όσο και ενέργεια: Οι φούρνοι W της Whirlpool μπορούν να μαγειρέψουν ταυτόχρονα ένα ολόκληρο μενού με έναν κύκλο ψησίματος (cook4): Μέχρι και τέσσερα διαφορετικά πιάτα ψήνονται τέλεια, χωρίς να αναμειγνύονται οι μυρωδιές και οι γεύσεις.

fournos5

Τελευταία στη λίστα – αλλά εξίσου σημαντική με τις υπόλοιπες μαγικές ιδιότητες, η ικανότητα του φούρνου μας να… αυτοκαθαρίζεται: Οι φούρνοι της σειράς W της Whirlpool διαθέτουν σύστημα καθαρισμού με τρία επίπεδα έντασης – πυρόλυσης, των οποίων η επιλογή γίνεται από το μενού της συσκευής. Υπάρχει ακόμα και η επιλογή καθαρισμού μέσω υδρόλυσης, με τους υδρατμούς να μαλακώνουν τα κατάλοιπα του ψησίματος και σε ελάχιστο χρόνο από το μαγείρεμα, ο φούρνος μας να είναι καθαρός σαν καινούριος!

fournos6

Ένας φούρνος που μπορεί με τα μαγικά του να μου φτιάξει όχι μόνο τα Χριστούγεννα, αλλά και την καθημερινότητα και τις ξεχωριστές στιγμές μας: Ένας φούρνος από τη σειρά W της Whirlpool, για να γίνουν πραγματικότητα και οι δικές μας ευχές!