Πού και με ποιον τρόπο πρέπει να αποθηκεύεις τις πατάτες για να μην χαλάσουν

Πού και με ποιον τρόπο πρέπει να αποθηκεύεις τις πατάτες για να μην χαλάσουν

Πώς θα αυξήσεις τη διάρκεια ζωής της πατάτας

Σε αντίθεση με όλα τα άλλα τρόφιμα που ο χρόνος ζωής τους είναι μικρός, oι πατάτες, μπορούν να είναι σε καλή κατάσταση για πολύ καιρό.

Πού όμως πρέπει να αποθηκεύσεις τις πατάτες και πώς μπορεί αυτό να έχει αντίκτυπο στον χρόνο ζωής τους.

Πόσο καιρό αντέχουν οι πατάτες σε θερμοκρασία δωματίου: Στις παλαιότερες εποχές που υπήρχε κελάρι, ένα σκοτεινό, δροσερό μέρος στο σπίτι, ιδανικά στο υπόγειο, οι πατάτες άντεχαν για μήνες. Σήμερα, αν βάλεις τις πατάτες σε χάρτινη σακούλα, στο πιο κρύο μέρος του σπιτιού, μπορούν να αντέξουν δύο εβδομάδες.

Πρέπει να να βάζεις τις πατάτες στο ψυγείο;
Όχι δυστυχώς και υπάρχει λόγος, Μέσα στο ψυγείο το άμυλο γίνεται σάκχαρο που δεν το θες ούτε από άποψη γεύσης ούτε και θερμιδικά.

Η έλλειψη φρέσκου αέρα και η υγρασία δεν θα κάνει καλό στις πατάτες αλλά θα αντέξουν 3 εβδομάδες με έναν μήνα. Αν τις έχεις κόψει, θα αντέξουν μόνο 24 ώρες. Οι μαγειρεμένες πατάτες, αποθηκευμένες σε τάπερ, αντέχουν 3 με 4 μέρες.

Πώς θα καταλάβεις αν χάλασαν οι πατάτες: Θα είναι μαλακές εξωτερικά, με μεγάλα μαύρα στίγματα και άσχημη οσμή. Οι ρίζες που έχουν φυτρώσει δεν είναι ένδειξη πως η πατάτα έχει χαλάσει αλλά δείχνει πως χάνει τα θρεπτικά συστατικά της. Αν όμως οι ρίζες είναι πράσινες και η πατάτα έχει γίνει πράσινη, το Αμερικάνικο Κέντρο Κατά των δηλητηριάσεων προτείνει να τις πετάξουμε για να μην κινδυνέψουμε μιας και όλες αυτές οι ενδείξεις είναι σημάδι συγκέντρωσης σε γλυκοαλκαλοειδή που προκαλούν εμετό, πυρετό και πόνο στο στομάχι.