Βρήκαμε πώς θα διατηρήσεις τα ακουστικά σου καθαρά εν μέσω πανδημίας

Βρήκαμε πώς θα διατηρήσεις τα ακουστικά σου καθαρά εν μέσω πανδημίας

Οι ειδικοί συνιστούν τακτικό καθάρισμα και απολύμανση.

Τα περισσότερα ακουστικά σήμερα είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αποτελούν απαραίτητο gadget της καθημερινότητας ειδικά εάν δουλεύεις από το σπίτι με τη μέθοδο της τηλεργασίας. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη ακουστικών ωστόσο ακόμη και ένα ζευγάρι καλής ποιότητας, σε βάθος χρόνου θα συσσωρεύσει βρωμιές και ακαθαρσίες.

Αρκετές από εμάς έχουν κάνει κομμάτι της ζωής τους τα ασύρματα ακουστικά και κυκλοφορούν με αυτά παντού: στο αυτοκίνητο, στη βόλτα, στην άσκηση, εν ώρα εργασίας κλπ. Όταν όμως βγαίνεις για τρέξιμο με τα ακουστικά σου, όλη η υγρασία που προέρχεται από τον ιδρώτα και οι εξωτερικοί ρύποι μπορούν να επηρεάσουν άμεσα την ποιότητα του ήχου αλλά και την υγεία σου.

Μπορεί ο κίνδυνος μετάδοσης του covid-19 από τη χρήση ακουστικών να είναι μικρός έως μηδαμινός, οι ειδικοί ωστόσο εξακολουθούν να συνιστούν την τακτική απολύμανσή τους. Το τακτικό καθάρισμα συσκευών που έχεις πάντα μαζί σου (κινητό τηλέφωνο, ακουστικά κ.ά) είναι απαραίτητο αφού συσσωρεύουν καθημερινά πληθώρα μικροβίων και βακτηρίων.

Πώς πρέπει να καθαρίζεις τα ακουστικά σου

Θα χρειαστείς μερικά βασικά υλικά: ένα πανί μικροϊνών, βαμβάκι, μια μαλακή οδοντόβουρτσα και ισοπροπυλική αλκοόλη. Πριν ξεκινήσεις θυμήσου ότι τα περισσότερα ακουστικά είναι ανθεκτικά στο νερό ωστόσο όχι όλα. Αρκετά δεν είναι πλήρως αδιάβροχα (και σε ορισμένες περιπτώσεις, δεν είναι κατασκευασμένα για να δέχονται οποιαδήποτε έκθεση σε υγρό).

Δες επίσης: Φτιάξε ομελέτα με 3 υλικά και χωρίς αυγά

Στο παρακάτω video θα δεις αναλυτικά πώς πρέπει να καθαρίζεις τα ακουστικά σου.

Πηγή φωτογραφιών: pexels.com