Περίσσεψε χρώμα μετά το βάψιμο του τοίχου σου; Δες πώς θα το διατηρήσεις

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Περίσσεψε χρώμα μετά το βάψιμο του τοίχου σου; Δες πώς θα το διατηρήσεις

Αυτά είναι τα σημαντικά tips για ν' αποθηκεύσεις τα χρώματα μετά από το βάψιμο.

«Και τώρα πώς να αποθηκεύσω τα χρώματα που μου περίσσεψαν;». Είναι το μόνιμό μας ερώτημα όταν βάφουμε κάποιον τοίχο του δωματίου μας, έτσι δεν είναι;

Τα πετάμε ή όχι;

Τις περισσότερες φορές (για να μην πούμε ΠΑΝΤΑ) τα χρώματα που περισσεύουν απλώς πετάγονται μετά από αρκετό καιρό. Κι αυτό γιατί ο τρόπος που κλείνουμε τα κουτιά για να τα αποθηκεύσουμε, είναι πάντα λάθος. Είτε δεν τα κλείνουμε καλά, είτε τα αφήνουμε σε λάθος περιβάλλον, είτε γιατί πολύ απλά τα αναμειγνύουμε με άλλα χρώματα....

Για να μην βρεθείς ξανά σε αυτή τη θέση, μπορείς να ακολουθήσεις αυτούς τους 3 κανόνες που θα διατηρήσουν τα χρώματα σου σαν καινούρια.

vapsimo topixou1

1.Να θυμάσαι πως το χρώμα διατηρείται καλύτερα όταν το τοποθετούμε σε καλά ασφαλισμένα δοχεία, όπου ο αέρας δεν μπορεί να το αλλοιώσει. Αν βρίσκεσαι στη μέση του βαψίματος και χρειάζεται να αποθηκεύσεις δοχεία που είναι μισογεμάτα , μπορείςν' αφαιρέσεις το καπάκι και να καλύψεις το δοχείο με μεμβράνη. Τοποθέτησε ξανά το καπάκι και σημείωσε τον κωδικό της απόχρωσης και την ημερομηνία που το χρησιμοποιήσατε τελευταία φορά. Με αυτό τον τρόπο θα ξέρεις ακριβώς ποιο χρώμα είναι και πότε το άνοιξες.

2.Αν σου περισσέψει χρώμα πρέπει οπωσδήποτε να το μεταφέρεις σε κάποιο άλλο δοχείο που να κλείνει καλά. Μπορείς για παράδειγμα να τα μεταγγίσεις σε μικρότερα δοχεία (αν το χρώμα που περίσσεψε είναι λίγο) όπως βαζάκια από μαρμελάδα. Μην ξεχάσεις κι εκεί να βάλεις ετικέτες με τον κωδικό του προϊόντος.

3. Μην ξεχνάς πως το χρώμα αποθηκεύεται καλύτερα σε σταθερή θερμοκρασία, μακριά από το άμεσο φως του ήλιου και σε περιβάλλον χωρίς παγετό. Ένα γκαράζ ή μια αποθήκη είναι ιδανικά μέρη. Αν δεν έχεις τίποτα από τα παραπάνω μπορείς απλώς να τοποθετήσεις τα χρώματά σου σε ένα σκοτεινό ντουλάπι μέσα στο σπίτι.