Ξέρεις το κόλπο με το βαμβάκι; Αυτό το hack θα σε βγάλει από κάθε δύσκολη στιγμή

Νάνσυ Μητσοστέργιου
Ξέρεις το κόλπο με το βαμβάκι; Αυτό το hack θα σε βγάλει από κάθε δύσκολη στιγμή

Ούτε που φαντάζεσαι τι μπορείς να κάνεις με ένα κομμάτι βαμβάκι.

Το βαμβάκι μπορεί να σου φανεί χρήσιμο σε πολλές περιστάσεις στην καθημερινή σου ζωή. Από τη χρήση του ως προϊόν ντεμακιγιάζ, μέχρι το σημείο που το χρησιμοποιείς για να καθαρίσεις κάποιο τραύμα σου, μεσολαβούν αρκετές χρήσεις ακόμη που δεν μπορείς να φανταστείς.

Μία από αυτές είναι και για μέσα στο σπίτι σου. Το βαμβάκι μπορεί να σε βοηθήσει να διώξεις τις δυσάρεστες οσμές μέσα από το σπίτι σου με τρόπους που δεν έχεις φανταστεί.

Με μερικές μπάλες βαμβακιού και λίγο εκχύλισμα βανίλιας (ή οποιοδήποτε άλλο αιθέριο έλαιο) μπορείς να φτιάξεις μόνη σου το καλύτερο αρωματικό χώρου.

cotton

Πρόβλημα νο.1: Μυρίζει άσχημα το ψυγείο σου;

Το ψυγείο σου «φιλοξενεί» πολλών ειδών τρόφιμα, οπότε αντιλαμβάνεσαι πως είναι λογικό να έχει και μια πιο ιδιαίτερη μυρωδιά. Σίγουρα δεν θα μυρίζει λεβάντα, ειδικά όταν έχεις μέσα φαγητά (όπως ψάρι ή τζατζίκι), όμως αυτό μπορεί να αλλάξει.

Κάνε ένα γρήγορο καθάρισμα στα ράφια του ψυγείου σου με ένα καθαριστικό, πέτα τα υπολείμματα φαγητών που είχες κρατήσει και άκου προσεκτικά τι θα κάνεις.

Μούλιασε μία μπάλα βαμβακιού στο υγρό και τοποθέτησε τη σε ένα πιάτο προς το πίσω μέρος ενός από τα ράφια. Το άρωμα θα διαπεράσει το εσωτερικό του ψυγείου και θα δώσει μια ευχάριστη μυρωδιά. Μόλις το βαμβάκι στεγνώσει, αντικατάστησε το με ένα καινούργιο.



Πρόβλημα νο.2: Ο κάδος σκουπιδιών δεν έχει γεμίσει, όμως έχει αρχίσει να μυρίζει

Τα σκουπίδια είναι σκουπίδια, και ανάλογα με το τι έχεις πετάξει μέσα στον κάδο θα αρχίσει να μυρίζει και πιο γρήγορα. Δεν έχει σημασία εάν η σακούλα έχει γεμίσει ή όχι, όμως τα σκουπίδια πρέπει να πεταχτούν. Τι μπορείς να κάνεις όμως για να μην χαραμίσεις έτσι μια σακούλα;

Δες πώς με λίγη βότκα μπορείς να αρωματίσεις τον καναπέ σου

Ρίξε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο σε ένα βαμβάκι και τοποθέτησέ το μεταξύ της σακούλας και του κάδου. Το άρωμα θα διαποτίσει τον κάδο και θα καλύψει τις περισσότερες μυρωδιές μέχρι η σακούλα τελικά να γεμίσει και να πεταχτεί.

Πρόβλημα νο.3: Κάνε την ηλεκτρική σκούπα σου να μυρίζει υπέροχα

Εδώ έχεις δύο επιλογές για το τι μπορείς να κάνεις. Αν έχεις ηλεκτρική σκούπα με σακούλα, μούλιασε μια μπάλα βαμβακιού με το αγαπημένο σου αιθέριο έλαιο και ρίξε τη μέσα στη σακούλα. Με αυτόν τον τρόπο θα σκορπιστεί το άρωμα στον χώρο.

Η δεύτερη εναλλακτική σου είναι να ρίξεις μερικές σταγόνες από το έλαιο σε ένα βαμβάκι και να το σκορπίσεις μέσα στο σπίτι. Καθώς θα μαζεύεις τα κομμάτια με τη σκούπα, η μυρωδιά θα σκορπίζεται σε όλο το σπίτι.