Πως να πάτε διακοπές χωρίς να χαλάσετε μια περιουσία

Πως να πάτε διακοπές χωρίς να χαλάσετε μια περιουσία

Αν θέλετε να πάτε διακοπές χωρίς να περάσετε όλα σας τα βράδια σε μια σκηνή και χωρίς, όμως, να ξοδέψετε ένα «σκασμό» λεφτά υπάρχει λύση.

Ότι οι καιροί είναι οικονομικά δύσκολοι και η κρίση έχει επηρεάσει τον καθέναν μας είναι αντιληπτό από όλους. Υπάρχει, όμως, ευτυχώς τρόπος να εξοικονομήσετε χρήματα και να πραγματοποιήσετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές χωρίς να μείνετε άφραγκοι για τον υπόλοιπο μήνα κάνοντας απλά ένα μικρό προγραμματισμό.

Αρχικά προτιμήστε μια περίοδο με όχι τόσο αυξημένη τουριστική περίοδο όπως τον Σεπτέμβριο για παράδειγμα. Συζητήστε με την παρέα των διακοπών σας και καταλήξτε σε έναν προορισμό που δεν είναι τόσο mainstream. Εκεί σίγουρα οι τιμές στα δωμάτια θα είναι χαμηλότερες, αλλά και η διατροφή σας θα σας κοστίσει λιγότερο. Όταν βρείτε προορισμό ψάξτε στο διαδίκτυο και σε ταξιδιωτικά πρακτορεία για οικονομικά πακέτα διακοπών και γρήγορα κλείστε ένα από αυτά. Αν σκοπεύετε να ταξιδέψετε στο εξωτερικό αναζητήστε φτηνά αεροπορικά εισιτήρια, ενώ εάν στις διακοπές σας χρειάζεστε αυτοκίνητο φροντίστε να εντάξετε την τιμή ενοικίασής του στο πακέτο διακοπών σας. Επίσης σκεφτείτε και την εκδοχή να νοικιάσετε ένα σπίτι αντί για δωμάτια αν είστε αρκετά άτομα και έτσι να μοιραστείτε τα έξοδα.

Φροντίστε να εφοδιάσετε το ψυγειάκι του δωματίου σας όταν φτάσετε στον περιβόητο προορισμό σας με φρούτα, σνακ και ελαφρύ αλκοόλ. Έτσι και το βράδυ όταν βγαίνετε θα ξοδεύετε λιγότερα χρήματα σε κοκτέιλ, καθώς θα έχετε ήδη πιει ένα ποτό στη βεράντα του δωματίου σας, αλλά και τα γεύματά σας θα είναι λιγότερα και μικρότερα αφού θα «κόβετε» την πείνα σας με μικρά σνακ και φρούτα. Τέλος, φροντίστε να έχετε όλα τα απαραίτητα στη βαλίτσα σας πριν φτάσετε στον προορισμό σας, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να αγοράσετε για παράδειγμα αντηλιακό στο νησί και να γλυτώσετε έτσι έξτρα χρεώσεις.