Αν θέλεις τα φυτά σου ν' ανθίσουν βάλε πέτρες στο χώμα - 3 λόγοι θα σου λύσουν την απορία

Νατάσσα Σιδηροκαστρίτου
Αν θέλεις τα φυτά σου ν' ανθίσουν βάλε πέτρες στο χώμα - 3 λόγοι θα σου λύσουν την απορία

3 μυστικά που θα βοηθήσουν τα φυτά σου να ευδοκιμήσουν.

Όσο κι αν ο χειμώνας ακόμη μας ταλαιπωρεί (και ταλαιπωρεί και τα φυτά μας), η άνοιξη θα δείξει την όμορφη πλευρά της για ν΄ανθίσουν. Αν αγαπάς τα φυτά είσαι καλός άνθρωπος! Αυτή η αγάπη θα τα κάνει να αναπτυχθούν και να δώσουν τους καρπούς και τα άνθη τους. Για τους εκκολαπτόμενους κηπουρούς αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή για να καλλιεργήσουν μια σειρά από άνθη τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

Χρειάζεστε απλώς ένα καλό δοχείο και χώμα για να ξεκινήσεις, αλλά και μερικές πέτρες για να τοποθετήσεις από πάνω. Πώς μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις για να ωφελήσεις τα φυτά σου; 3 μυστικά θα σου αποκαλύψουν τον λόγο.

neslihan gunaydin BduDcrySLKM unsplash

Πώς να επιλέξουμε τα σωστά φυτά για τον κήπο ή τη βεράντα μας

1. Πρόσθεσε ομορφιά με πέτρες

Οι πέτρες είναι υπέροχες όταν χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικές πινελιές στην κορυφή του εδάφους στις γλάστρες του κήπου. Επίσης πέρα από διακοσμητικό χαρακτήρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί με βότσαλα και κομπόστ για να δώσουν ζωή στα φυτά σου αλλά και ένα υπέροχο φινίρισμα στις γλάστρες σου.

Οι πέτρες έχουν τα πλεονεκτήματά τους. Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση μεγάλων κομματιών με στρογγυλεμένες άκρες, όπως βότσαλα θαλάσσης. Αυτό διασφαλίζει ότι υπάρχει ένα πιο εκλεπτυσμένο φινίρισμα - η φθαρμένη όψη από τη θάλασσα δίνει ένα νατουραλιστικό αποτέλεσμα στις γλάστρες σου - αλλά φαίνεται και μοντέρνο. Όποιο κι αν είναι το στυλ τους, οι πέτρες πρέπει να είναι καθαρές. Οποιεσδήποτε πέτρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αρκεί να είναι πλυμένες και απαλλαγμένες από ασθένειες ή παράσιτα που θα μπορούσαν να μεταφερθούν στα φυτά.

2. Οι πέτρες διώχνουν τις μύγες

Εάν βρίσκεσαι σε συνεχή μάχη με τις μύγες (ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες το γεγονός είναι αφόρητο), οι ειδικοί συνιστούν να χρησιμοποιούμε πέτρες ως τρόπο για να τις κρατούν υπό έλεγχο. Κάλυψε το έδαφος με ένα μείγμα λεπτής άμμου και διακοσμητικών πετρωμάτων για να αποτρέψεις τις σκνίπες να γεννούν αυγά στο έδαφος. Στα φυτά εξωτερικού χώρου, οι πέτρες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως σάπια φύλλα που προσελκύουν τη θερμότητα στην κορυφή του εδάφους, επομένως χρησιμοποίησέ τες με φυτά που αγαπούν τη θερμότητα (όπως είναι οι κάκτοι και τα παχύφυτα).

3. Βελτιώνουν την κατακράτηση του νερού

Το φράγμα των βότσαλων σταματά την εξάτμιση του νερού από το έδαφος. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απορροφήσειες το υπερβολικό νερό από ένα δοχείο, αλλά και να απελευθερώσεις νερό όταν στεγνώνει η γλάστρα. Αυτό σε συνδυασμό με ένα top dressing είναι ένας φυσικός τρόπος για να βοηθήσεις την κατανάλωση νερού του φυτού σου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ