Αυτά τα κόλπα χρησιμοποιούν οι άνθρωποι με τα πιο καθαρά σπίτια στον κόσμο

Ιωάννα Τζανή
Αυτά τα κόλπα χρησιμοποιούν οι άνθρωποι με τα πιο καθαρά σπίτια στον κόσμο

Λεκές από λάδι; Καθάρισμα του στρώματος; Σκόνη σε δύσκολα σημεία; Έτσι καθαρίζουν τα σπίτια τους οι άνθρωποι που λατρεύουν τη γενική καθαριότητα. 

Γενική καθαριότητα στο σπίτι. Δεν είναι ακριβώς η κορυφαία επιλογή μας για το πώς μας αρέσει να περνάμε τον ελεύθερο χρόνο μας, αλλά πρέπει να γίνει. Και, ανεξάρτητα από το πόσο καλή θεωρείς πως είσαι στο κομμάτι της καθαριότητας, στοιχηματίζω ότι υπάρχουν κάποια αντικείμενα στο διαμέρισμά σου αυτή τη στιγμή που δεν έχεις καν αγγίξει ποτέ — πόσο μάλλον να καθαρίσεις!

Αν θέλεις να γίνεις στην κυριολεξία expert στις δουλειές του σπιτιού, ακολούθησε τα παρακάτω tips των ειδικών και μάθε πώς θα αφαιρέσεις κάθε λεκέ από τα έπιπλα του σπιτιού σου.

Διώξε τα κουνούπια από το μπαλκόνι σου με αυτό το DIY κερί από citronella

kathariotita.jpg

Λεκέδες από λάδι σε ύφασμα

Ένας πολύ απλός τρόπος για να απαλλαγείς από έναν λεκέ από λάδι είτε στον υφασμάτινο καναπέ σου είτε στα ρούχα σου, είναι να τρίψεις λίγη κιμωλία στην περιοχή (ή εναλλακτικά, λίγη βρεφική πούδρα) και να την αφήσεις για 30 λεπτά ώστε να απορροφήσει τον λεκέ.

Δακτυλικά αποτυπώματα σε ανοξείδωτο χάλυβα

Ο καλύτερος τρόπος για να κάνετε τις μεταλλικές επιφάνειες να δείχνουν πιο λαμπερές από ποτέ είναι να πάρεις ένα πανί και να γυαλίσεις την επιφάνεια με baby oil.

Στρώματα

Τα στρώματα είναι πολύ δύσκολο να καθαριστούν, αλλά υπάρχει ένας πολύ εύκολος τρόπος για να τα φρεσκάρεις και περιλαμβάνει ένα αντικείμενο που πιθανότατα έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας σου. Πάρε λίγη μαγειρική σόδα και πασπάλισε μια κούπα σε όλο το στρώμα σου. Στη συνέχεια, άφησέ το να κάνει τη δουλειά του για δύο ώρες πριν το καθαρίσεις με ηλεκτρική σκούπα. Μπορείς ακόμη να προσθέσεις μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου - όπως χαλαρωτική λεβάντα - εάν θέλεις να δώσεις στο στρώμα σου μια αρωματική πινελιά.

Γδαρσίματα σε δερμάτινους καναπέδες

Για να καλύψεις τη φυσιολογική φθορά ενός δερμάτινου καναπέ, εφάρμοσε ένα βερνίκι παπουτσιών με κερί καλής ποιότητας με ένα καθαρό πανί.

Σκόνη σε δυσπρόσιτα σημεία

Το να απαλλαγείς από τη σκόνη που κρύβεται στις γωνίες του ταβανιού και τα φωτιστικά δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση. Για να την ξεφορτωθείς, πάρε ένα κοντάρι σφουγγαρίστες, στερέωσε με ένα λάστιχο μια αθλητική κάλτσα, με την εσωτερική της πλευρά έξω και καθάρισε αυτά τα δυσπρόσιτα σημεία.